Sedef Kabaş, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ettiği gerekçesiyle tutuklandı!

TAKİP ET

Gazeteci Uğur Dündar'ın Tele 1 kanalında hazırlayıp sunduğu programa katılan Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile makamına ağır hakaretler içeren sözler söylediği öne sürüldü. Bir çerkez atasözü kullanan Sedef Kabaş ve program hakkında ilk olarak RTÜK bir inceme başlattı. 



Daha sonra İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gazeteci Sedef Kabaş gece saat 02.00 sularında Sarıyer'deki evinden gözaltına alındı ve Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Geceyi burada geçiren Kabaş, sabah tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.



Cumhurbaşkanı'na ve makamına hakaret ettiği gerekçe gösterilerek adliyeye sevk edilen Sedef Kabaş, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi ve daha sonra saat 14.00 sıralarında adliyeye getirildi. Polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Gazeteci Kabaş hakkında savcılık tarafından hakimliğe gönderilen sevk yazısında, şüpheli şahsın katılmış olduğu TV programında T.C. Cumhurbaşkanı'na karşı sarf etmiş olduğu söz ve beyanların olduğu, bu sözlerinde içerik ve niteliklerinde Cumhurbaşkanı'nın onur, şeref ve saygınlığını zedeleyen mahiyette olduğu belirtildi.

Bu nedenle şüpheli şahsın üzerine atılı olan suçlamanın 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu teşkil ettiğine dair kuvvetli derecede suç şüphesinin bulunduğunun kaydedildiği yazıda, Kabaş'ın işlenen suça dair yasada yazılı olarak beyan edilen cezanın üst haddinin de dikkate alınarak tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verilmesi istendi.



Tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Sedef Kabaş, savunması dinlendikten sonra tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Gazeteci Sedef Kabaş'ın savcılığa verdiği ifadesinin mahkemede aynısını tekrar ettiği öğrenilirken sözün orjinalinin bir atasözü olduğunu ve yine de değiştirerek sarf ettiğini söylediği, anlaşılacağı üzere de hakaret etme gibi bir kastının olmadığı, hakkında yöneltilen suçlamaları kabul etmediği ifadelerini kullandığı bildirildi.


 

sedef kabaş tutuklandı cumhurbaşkanına hakaret