Şehirlerarası otobüs firmalarında yeni dönem! Artık rezervasyon kabul edilmeyecek

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatlarına yapılan peş peşe damlar sonrasında otobüs firmalarında yeni dönem başladı. Firmalar, maliyetlerin bilet fiyatlarını karşılamadığını iddia ederek otobüs seyahatlerinde rezervasyon dönemini bitirdi. Artık otobüs bileti fiyatları günlük belirlenecek.

Reklam
Reklam

Şehirlerarası otobüs biletlerinde firmaların aldığı kararla birlikte yeniden başlıyor. Yılbaşından bu yana akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışa sebep gösteren firmalar, artık otobüslerde yer ayırmıyor biletleri anlık olarak satıyor. Ayrıca bilet fiyatları da günlük olarak belirleniyor. Sektör temsilcileri konu hakkında yaptıkları açıklamalarda maliyetlerin bilet fiyatlarını karşılamadığını belirterek akaryakıtta ÖTV indirimi istiyor.
 

Rakamların ne olacağı belirsiz

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Konuyla ilgili yaptığı açıklamada akaryakıt fiyatlarının ne olacağının belirsiz olduğunu belirterek fiyat belirleme de sorun yaşadıklarını söyledi. Otobüs firmalarının Bu sebeple artık rezervasyon kabul etmediğini belirten Yıldırım, Otoyol ve köprü ücretlerinde Otobüsçüler için büyük büyük olduğunu dile getirerek akaryakıtta Vergi iadesi olması gerektiğine dikkat çekti.
 

Bir yılda yüzde 255 zam geldi

Otobüs firmaları geçtiğimiz yıldan bu yana akaryakıt fiyatlarında %255 zam geldiğini hatırlatarak artan maliyetlerin altından kalmakta güçlük çektiklerini söylüyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana İstanbul'da benzinin litre fiyatı 7,72 TL'den 28 liraya kadar yükseldi. Aynı şekilde motorin ve LPG litre fiyatı da 1 yılda %255 arttı. Şehirler arası otobüs firmaları bu artıştan son derece şikayetçi ve artık bilet fiyatlarının maliyetlerini karşılamadığını bahane göstererek otobüs bileti fiyatlarını günlük olarak belirlemeyi tercih ediyor.