Şekerin tadı kaçtı! Bir zam daha geldi

TAKİP ET

2022 yılının başından bu yana gıda fiyatlarında zamlar gündemden düşmüyor. Bugün bir zam haberi de şekerden geldi. Türkşeker, resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak şeker fiyatlarına yüzde 8 zam yapıldığını duyurdu.

Reklam
Reklam

Vatandaşın tadını kaçıracak zam haberi Türkşeker'den geldi. Türkşeker tarafından yapılan resmi açıklamada toz şekerin fiyatına %8 zam yapıldığı duyuruldu. Yapılan zamla birlikte Türk şekerin 50 kilogramlık şeker çuval fiyatı 750 TL'den 810 TL'ye yükseldi. KDV hariç 1 kilogram Türk şeker fiyatı ise 15 TL'den 16.20 TL'ye yükseldi.

Resmi açıklama yapıldı

Türkşeker zam kararını resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu. Türk Şeker’in piyasaya verdiği 1000 ton ile sınırlı kalan şeker fiyatlarında bir artış yaşanacak. Ancak zaten diğer firmaların şeker fiyatları çok daha yüksek olarak satışa sunuluyor. Şu anda piyasada bir çuval şeker fiyatı 1000 TL bandında alıcı buluyor.

Türkşeker tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "2022-2023 pazarlama yılı şeker satışlarımız 10.10.2022 tarihinde başlayacak olup, ERP sisteminde tanımlanan fiyatlar üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda imalatçılara, kapasite raporu veya resmi kurumlardan alınan evraklarla satış yapılmaya devam edilecektir".