Selahattin Demirtaş aktif siyaseti bıraktığını duyurdu

TAKİP ET

Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan herkese şaşkına çeviren açıklama geldi. Selahattin Demirtaş aktif siyaseti bıraktığını duyurdu.

Reklam
Reklam

Genel seçimlerde sık sık aday ön plana çıkan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile herkesi şaşkına çevirdi. Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş Öncelikle seçmenden özür diledi. Seçimler sırasında halka layık bir politika ortaya koyamadıklarını belirten Selahattin Demirtaş, çabalarına devam edeceğini ve bu eksiklikleri gidereceğini söyledi.

AKTİF SİYASETİ BIRAKTI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından artı gerçekte yayınlanacak röportajı ile ilgili bilgi verdi. Röportajla ilgili 2 paragrafı paylaşmak istediğini belirten Selahattin Demirtaş, yaptığı paylaşımda, 'Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum.” ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş paylaşımının devamında ise yapıcı eleştirilere teşekkür ederken bu eleştirilerden yararlanmaya çalışacağını dile getirdi. Cezaevinden bu mücadeleyi dirençle sürdürdüğünü belirten Selahattin Demirtaş bu aşamada aktif siyaseti bıraktığını da açıkladı. Selahattin Demirtaş açıklamasında bir gün ' Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor, hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle" ifadelerini kullandı.