Selam Yabancı filminin konusu ve yorumu

TAKİP ET

Romantik ve drama türünde karşımıza çıkan Anónima ya da Anonymously Yours, Türkçe karşılığınca Selam Yabancı adlı filminin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Selam Yabancı filminin konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

Netflix yapımı olan Anónima (Anonymously Yours) film incelemesinde kesinlikle spoiler bulunmamaktadır. 

TikTok, gündelik yaşantımıza dahil olduğundan beridir sadece eğlence dünyasına değil, aynı zamanda film ve dizi dünyasına da neşe ve yeni bir soluk getirmiştir.



Geçtiğimiz aylarda yayınlanmış olan İşte Böyle Bir Oğlan filminde de görüldüğü gibi, başrolde bulunan Addison Rae, aslında bir TikTok fenomenidir. Bir TikTok fenomeninin film dünyasında katılması dikkat çekerken, bu gelişimin öncülerinden biri olarak da kabul edilebilir.  10 Kasım tarihinden itibaren ekranlardaki yerini alan Selam Yabancı’da da benzer bir işleyişin var olduğu görülüyor. Marco Antonio Morales de la Peña, Estefi Merelles gibi birçok TikTok fenomeninin film kataloğunda kendisine yer edindiği görülüyor.

Anónima ya da Anonymously Yours ismiyle ulusal basında kendisine yer bulan Selam Yabancı adlı film, Netflix yapımı bir filmdir. Eğlenceli Meksika filmleri arasında ismini yazdıran film, son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız okul ve gençlik ortamlarının içine sürüklemektedir. Hayatlarını şekillendirmeye çalışan, hayalleri ve isteklerinin doğrultusunda gelecek basamaklarını tırmanmaya çalışan Valeria ve Alex, sadece eğitim ve gelecek kaygısının yanında, sanal alem ve aşk kurgularının da içine çekiliyor.


Selam Yabancı filminin yorumu 

Gecenin bir vakti, “anonim kişi” tarafından sinema daveti çağrısı almak Valeria’yı oldukça heyecanlandırmış gibi gözüküyor. Bu durumun onu heyecanlandırmasının nedeni sadece kendisinin sinema bölümü öğrencisi olma hayalinden kaynaklanmıyor; hayatına renk katacak, ilham olacak bir eş aradığı için de Valeria’yı tatlı bir heyecan bürüyor. Kendisini sinemaya davet eden anonim kişinin davetine henüz eşlik edemese de... İkilinin birbirleriyle sanal alem arkadaşlığı kuracağı da gözden kaçmıyor. Birbirlerinin isimlerini bilmeden ve öğrenme derdine düşmeden bir bağ kuran ikili, gelecek günlerdeki tanışma organizasyonu için ise can atıyor. 

Valeria’nın okul hayatına bir göz atıldığında eğlenceli, sosyal, arkadaş canlısı gözüküyor. Neredeyse tüm okulla arası iyiyken, Alex adında bir delikanlıyla tabiri caizse kedi-köpek ilişkisine sahip olduğu görülüyor. Birbirleri üzerinden şekillenen çıldırtmalar, oyunlar gözler önüne serilirken Selam Yabancı’nın sırrı da çözümlenmiş oluyor. Valeria’nın sanal alemde konuştuğu “anonim” kişinin aslına  Alex olduğu anlaşıldığında, ikilinin sanal alemde daha iyi anlaştığı, gerçek dünyadaysa düşman olduğu görülüyor… 



2017 yılında Wendy Mora’nın piyasaya sürdüğü aynı isimli kitaptan yönetmen Maria Torres tarafından beyazperdeye uyarlanan Selam Yabancı, gençliğin yapı taşları üzerinden şekillenirken dostluk, aşk, gelecek kaygısı gibi malzemelerden nasibini alıyor. Eğlenceli ve gerçek anlamda iyi hissettiren bir dokusu olduğu gibi… Bireylerin iç çatışmalarından faydalanarak onlara iki farklı dünya vaat ediyor. 



IMDb: 6,5 / Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Anónima (Anonymously Yours) adlı filmin oyuncukadrosu ve diğer karakterler: 

Marco Antonio Morales de la Peña – Alex 

Annie Cabello – Valeria 

Estefi Merelles 

Harold Azuara 

Alicia Vélez ve diğerleri.

selam yabancı selam yabancı film netflix selam yabancı konusu selam yabancı inlemesi selam yabancı IMDb puanı selam yabancı oyuncu kadrosu tiktok