Selen Soyder kimdir? Selen Soyder hangi dizilerde oynadı?

TAKİP ET

Eski Türkiye güzeli Selen Soyder bugün TV8 ekranlarında yayınlanan 2 Sayfa isminde Magazin programında Müge ve Gülşen'in konuğu. Selen Soyder programda açıklamaları ile gündeme damga vururken aynı zamanda hakkındaki detaylar da merak edip araştırılmaya başlandı. Peki, Selen Soyder kimdir? Selen Soyder hangi dizilerde oynadı? Selen Soyder evli mi eşi kim?

Reklam
Reklam

Uzun zamandan beri ekranlardan uzak olan eski Türkiye güzeli ve Oyuncu Selen Soyder bugün TV8 ekranlarında yayınlanan 2 Sayfa programına konuk oldu. Lale Devri ve Yer Gök Aşk gibi dizilerle çok konuşulan Selen Soyder 2015 yılında Dünya evine girmişti. Evlendikten sonra dizileri bırakan Selen Soyder bugün yaptığı itiraflarla da gündeme bomba gibi düştü. Peki, Selen Soyder kimdir? Selen Soyder hangi dizilerde oynadı? Selen Soyder'in eşi kim?
 

Selen Soyder kimdir kaç yaşında?

Yıllar sonra 2. Sayfa isimli Magazin programında tekrar izleyici karşısına çıkan Selen Soyder'in hayatım Merak ediliyor. Güzel oyuncu Selen Soyder 26 Aralık 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Ailesi göçmen olan Selen Soyder üniversiteye kadar hayatını İzmir'de sürdürdü. Ardından eğitim için İstanbul'a gelen Selen Soyder İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu.

2006 yılında Miss Model Of Turkey yarışmasına katılan ve 2 olan Selen Soyder Çin'de düzenlenen Miss bikini of Universe yarışmasında ise Türkiye'yi temsil etti. Ancak bu yarışmada ilk beşe giren Selen Soyder yine de adından söz ettirdi.

Ardından üniversite için İstanbul'a gelen Soyder İstanbul Bilgi Üniversite Tarih Bölümü'nden mezun oldu. 2007 yılında ise bu defa Miss Turkey yarışmasına katılan Selen Soyder Türkiye güzeli seçildi.
 

Selen Soyder hangi dizilerde oynadı?

Türkiye güzeli seçildikten sonra çok sayıda oyunculuk teklifi alan Selen Soyder'in en bilindiği diziler ise Yer Gök Aşk ve Lale Devri dizileri oldu. Lale Devri dizisinde tanıştığı ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman ile aşk yaşayan Selen Soyder daha sonra bu ilişkiyi noktaladı.

Selen Soyder'in eşi kim?

Selen Soyder 22 ağustos 2015 tarihinde ise hayatını Turkish insanı ve reklamcı Oren Fransez ile birleştirdi.