Selülitlerden kurtulmak istiyorsanız hemen yapın! Resmen mucize yaratıyor

TAKİP ET

Herhangi bir sağlık gıda mağazasına girin ve kesinlikle kokulu esansiyel yağ şişeleriyle dolu bir raf olacaktır. Ama onlarla ne yapacaksınız? Görünüşe göre, diyetinize yardımcı olması için bunları günlük rutininize dahil etmenin çeşitli yolları var. Uçucu yağlar, vücudunuzu detoksifiye etmeye, aşırı yeme dürtünüzü dizginlemeye ve stres seviyenizi yönetmeye yardımcı olabilecek gerçekten çok yönlü bir araçtır.

Reklam
Reklam

Maksimum fayda için uçucu yağları uygulamanın çeşitli yolları vardır. Carillon Miami Beach'teki MS, RD, LDN'den Staci Shacter, duştan sonra bunları ayaklarınıza sürmenizi tavsiye ediyor. "Ayakaltının farklı kısımları vücuttaki farklı organ sistemlerine karşılık gelir. Bu refleksolojinin temelidir" diyor. "Terapötik dereceli uçucu yağları ayaklarınıza sürmek, bu güçlü yağların tüm vücuda ulaşması için harika bir yoldur! Aynı zamanda vücuttaki en az hassas cilt bölgelerinden biridir."

Parfüm yerine bileklerinize uçucu yağlar da sürebilirsiniz. Terapötik dereceli uçucu yağları doğrudan suya, yoğurda, yiyeceklere veya diğer içeceklere eklemek bile sorun değil. Shacter, "Bunu deneyen birçok insan herhangi bir olumsuz reaksiyona sahip görünmüyor ve aslında bağışıklık sistemlerine, sindirim sistemlerine, enerjilerine ve ruh hallerine olumlu etkiler bildiriyor" diyor. "Vücudunuza dikkat edin. Sizin için çok güçlüyse, ağızdan yağ almayın. Ayrıca günde üç veya dört kez suyunuza bir damla da alabilirsiniz."

Tüm bunlarla birlikte, maksimum sonuç ve fayda için hangi uçucu yağları kullanmalısınız? İşte kilonuzu ve diyet hedeflerinizi yönetmenize yardımcı olacak en iyi (ve uzmanlarca onaylanmış!)

Limon Yağı

Detoksifiye edici ve yenileyici özellikleriyle limon esansiyel yağı, enerji seviyenizi ve ruh halinizi artırırken kilo vermenize yardımcı olur. Sağlık koçu ve uçucu yağ eğitimcisi Loni Morse, "C vitamini oranını yükseltiyor ve cilt ve vücut iyileşmesini canlandırıyor" diye açıklıyor. "Her sabah suya iki damla limon ekleyin. Uçucu yağları almaktan rahatsızsanız, ayaklarınızın altına bir veya iki damla limon yağı ekleyin."

Lavanta yağı

Bu hoş kokulu yağ, sakinlik hissini arttırır, sinir yorgunluğunu giderir, huzursuzluğu yatıştırır ve zihinsel aktiviteyi arttırır. Zen hissettiğinizde, kilonuza ve genel sağlığınıza odaklanmak için doğru zihin çerçevesine girmek daha kolaydır. Morse, "Lavanta sindirim, uyku ve hatta ağrı kesici için harikadır" diyor. "Adrenalleri desteklemek için günde iki kez bileklere iki damla koyun veya yatmadan önce ayak tabanlarına uygulayın."

Greyfurt Yağı

Shacter, "Greyfurt yemenin kan şekeri, iştah ve yağın parçalanmasına yardımcı olarak kilo vermeye nasıl yardımcı olduğunu gösteren bir ton araştırma var" diye açıklıyor. "Ancak, greyfurt esansiyel yağının, greyfurt yemekle aynı kilo verme mekanizmalarını etkilediği gösterilmiştir." Morse, kan ve lenfleri hareket ettirmek için vücudunuza süreceğiniz/masaj yapacağınız taşıyıcı yağa birkaç damla eklemenizi önerir. Taşıyıcı yağ (genellikle bir baz veya bitkisel yağ), uçucu yağları cilde uygulanmadan önce seyreltmek için kullanılır.

Nane yağı

Nane, lenfatik sistemi temizler ve iltihap önleyicidir; kilo alımınızı ve yavaş bir sindirimi serbest bırakmanıza yardımcı olabilir. Morse, "Topikal olarak uygulandığında nane safra kesesini desteklemeye yardımcı olur ve iltihaplanmayı da azaltır" diyor. "Dil altına bir veya iki damla damlatın veya bir kapsül içine alın. 1:3 oranında (bir damla esansiyel yağı üç damla taşıyıcı yağa) seyreltin ve doğrudan ilgili bölgeye uygulayın."

Bergamot Yağı

Bergamot, portakal büyüklüğünde, rengi limona benzeyen bir narenciye meyvesidir. Morse, "Uçucu bir yağ olarak, stres gidericidir ve stres, duygusal yeme, hastalık ve hastalık söz konusu olduğunda önemli bir katkıda bulunur " diye açıklıyor. "Bergamot, bir esenlik ve rahatlama duygusu yaratır ve aynı zamanda özlemi düzenler ve ruhları yükseltir." Maksimum etkiyi elde etmek için her sabah ayakaltlarına uygulayın veya ılık bir banyoya ekleyin.

Limon Otu Yağı

Morse, "Limon otu vücuttaki drenaj için gereklidir" diyor. "Analjezik, mantar önleyici, antioksidanlar, parazit önleyici, antiseptik, büzücü ve yatıştırıcıdır." Günlük kullanım için doğrudan cilde uygulayın veya vücut losyonunuza ekleyin.

Zencefil Yağı

Zencefil, sindirime yardımcı olmak ve taşıt tutması ve mide bulantısını ortadan kaldırmak için sıklıkla kullanılan iyi bilinen bir mide emziğidir. Ancak karaciğeri temizlemek, kan şekerini dengelemek ve metabolizmayı iyileştirmek için de harikadır. Morse, "Günlük kullanım için kapsüller alın veya yemek pişirmede tatlandırıcı olarak kullanın" diyor. Metabolizmanızı hızlandırmaktan bahsetmişken, Metabolizmayı Hızlandırmanın Bu En İyi Yollarını kaçırmayın.

Ardıç Berry Yağı

Juniper Berry, vücuttan atılmasını iyileştirirken ve karaciğer fonksiyonlarını desteklerken vücudun toksik atıkları atmasına yardımcı olur. Morse, "Karaciğer, böbrekler, kolon, akciğerler ve cildi detoks etmek için bileklerinize günde iki kez iki damla ekleyin" diyor. "DoTerra'nın, mandalina, biberiye, sardunya, ardıç meyvesi ve kişniş esansiyel yağlarının detoksifikasyon karışımı olan Zendocrine'de vücudun istenmeyen maddelerden kurtulma konusundaki doğal yeteneğini destekleyen bulunabilir."

Slim and Sassy Karışımı

Slim and Sassy, ​​greyfurt, limon, nane, zencefil ve tarçın esansiyel yağlarını içeren doTerra'nın bir karışımıdır ve aynı zamanda dahili kullanım için de güvenlidir. Morse, "Selülit, obezite, aşırı yeme, kilo verme, karaciğeri temizleme, kan şekerini dengeleme ve metabolizmayı iyileştirme üzerinde çalışan bir iştah kesicidir" diyor. "Açlığı yönetmek, midenizi sakinleştirmek ve ruh halinizi yükseltmek için gün boyunca 16 ons suya sekiz damla ekleyin ve öğünler arasında için."

Biberiye yağı

"Beş dakika boyunca biberiye esansiyel yağını koklamak kortizol seviyenizi önemli ölçüde azaltabilir. Dolayısıyla, sadece daha az stresli değilsiniz, aynı zamanda beliniz de size teşekkür edecek! "Yatağınızın yanında ve masanızda küçük bir şişe bulundurun" diyor Karena. Tone It Up'tan Dawn ve Katrina Hodgson, "Sabahları kalktığımızda veya yatmadan önce ve gün boyunca ne zaman stresli hissetsek, bileklerimize küçük bir dokunuş yapıp yavaş, diyaframla nefes alacağız. Güle güle, yüksek kortizol seviyeleri! Merhaba bikinili vücut."

Tarçın Yağı

Kan şekeriniz sabit olduğunda, aşerme ve fazla yeme olasılığınız azalır. Shacter, "Ayrıca çok fazla yağ depolamayacaksınız" diyor. "İnsülin artışları, yakma ve enerji depolama şeklinizi etkiler. Yanmasını istiyorsanız, kan şekerini sabit tutun!" Ve NY Sağlık ve Zindelik Yaşam Stratejisti Gina Lindsay'e göre tarçının metabolizmayı hızlandırdığı ve şekerleri yağ olarak depolamak yerine enerjiye dönüştürdüğü biliniyor. "Tarçın yağından en iyi şekilde yararlanmak için yemekten önce alın" diyor.

Rezene Yağı

Rezene esansiyel yağı aslında bir melatonin kaynağıdır. Genellikle uyku yardımı olarak melatonin alan insanları duysanız da, kötü, beyaz yağ (enerji için depolanan) yerine daha iyi, bej veya kahverengi yağ (enerji olarak yakan) oluşturarak kilo alımını azalttığı da bulunmuştur. . Orta çağda, rezene tohumları iştah kesici olduğu için oruç günlerinde yenirdi. Aslında, sıçanlar üzerinde gerçekleştirilen rezene yağı aromaterapisi üzerine yapılan bir araştırma, günde iki kez 10 dakika boyunca rezene yağını soluyan sıçanların daha az kalori aldığını ve daha hızlı gıda sindirimine sahip olduğunu gösterdi.