Senden Önce Ben filminin konusu nedir? Filmin konusu ve yorumu

TAKİP ET

Hem romantik hem de komediyi bir arada arayan aynı zamanda dramatik sahneleri sevenler için bu haberimizde sizlere Senden Önce Ben adlı filimden bahsedeceğiz. Filmin konusu ve yorumuna ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Bu içerimizde sizlere Senden Önce Ben adlı filmin konusundan ve yorumundan bahsedeceğiz. Filmin incelemesinden bahsederken eleştirilerinden, yönetmeninden, senaristinden, oyuncularından, karakterlerinden, IMDb puanından ve filmin özetinden detaylar vereceğiz. Siz de hem romantik hem komedi hem de dram içeren sahneleri bir arada arıyorsanız bu filme bir göz atabilirsiniz. İşte detaylar...
Senden Önce Ben adlı filmin yönetmenliğini Thea Shattock üstlerinken filmin senaristliğini ise Jojo Moyes yapıyor. Film Aslında Jojo Moyes'in Senden Önce Ben adlı kitabından uyarlanmış bir filmdir. Orijinal adı Me Before You iken Türkçeye çevrilmiş hali ise Senden Önce Ben'dir. Filmin başlangıcında başrollerimizden olan genç ve karizmatik adam Will'in banliyö yaşantısından görüntüler verilmektedir., kız arkadaşının yanağına bir öpücük kondurduktan sonra işe gitmek için yola koyulurken hayatına mal olacak bir kaza ile burun buruna gelir. Hızla gelen bir motorun kendisine çarpmasını sonucunda omuriliğinden oldukça büyük bir hasar alır ve ömrümün kalanını tekerlekli sandalyede geçirmeye mahkum olur.
Filmin bir diğer tarafı olan ve ikinci baş rolümüz olan Lou, oldukça hayat dolu bir mizaca sahipken zorlu maddi şartların altında ezilen, iş bulmakta zorlanan ama bunlara karşı pes etmeyen bir genç kızdır. Çalıştığı kafenin patronu tarafından kapı dışarı edilen bu genç kız, yeni bir iş ararken yıllar önce bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan bir adamın bakıcılığını yapma teklifini kabul eder. Ve bu sayede iki karakterimiz buluşmuş olur.
Jojo Moyes'in aynı adlı romanından uyarlanan bu filmde, bir çok klişe içerse de ikilinin arasındaki enerji izleyiciye farklı sahneler yaşatıyor. Lou başladığı bu bakıcılık içinde gün geçtikçe Will karakterini iyi gelmeye başlar ve ikilinin arasında farklı bir ilişki ortaya çıkar. Will, Lou'nun renkli karakteri ile hayat bulur. Lakin filmin sonu aşklarını Pek de güzel bir yola sokmaz.
Bu ikili Will'in annesi Camille aracılığı ile tanışır ve çok eğlenceli vakitler geçirmeye başlar. İlk başlarda Will, genç kıza sıkıntılı günler yaşatsa da en sonunda onun renkli hayatına karşı koyamaz. Lou, Will'in hayata bağlanabilmesi için elinden gelen her şeyi yapar. Onun için sporlar, geziler, aktiviteleri düzenler. Will kendisini öldürmek isterken Lou'nun onun için yaptıkları karşısında daha fazla duramaz.
Basit bir romantik film diyebileceğimiz aynı zamanda komik ve dram içeren sahneleri ile izleyiciye hoş dakikalar yaşatacak olan bu filme verilen IMDb puanı 7.4 olarak izleyici karşısına çıkmaktadır.
Filmin oyuncuları ve karakterleri
Sam Claflin – Will Traynor
Emilia Clarke – Lou Clark
Vanessa Kirby – Alicia
Pablo Raybould – Frank
Gabrielle Downey – Daphne
Henri Charles – Thomas Clark
Samantha Spiro – Josie Clark
Brendan Coyle – Bernard Clark
 

senden önce ben film konusu film