Senegal Müslüman bir ülke mi? Senegal hangi dine mensup?

TAKİP ET

Senegal'in Müslüman bir ülke olup olmadığı merak ediliyor. Gündem olan konu hakkında birçok kişi araştırma yapıyor. Batı Afrika'da yer alan bir ülke olan Senegal'in hangi dine mensup olduğu en çok merak edilen konular arasındaki yerini aldı. Peki, Senegal Müslüman bir ülke mi? Senegal hangi dine mensup? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Senegal’in hangi dine mensup olduğu gündem konusu oldu. Batı Afrika'da Moritanya, Mali ve Gine'ye sınırları olan Senegal ile Türkiye ilişkileri konuşulmasının ardından Senegal'in dini merak edilen konular arasında yer aldı.  

Senegal Müslüman bir ülke mi? 
Afrika Kıtası’nın batısında yer alan Senegal toplumunun %92'sini Müslümanlar, %2'sini ise Hristiyanlar oluşturuyor. Geriye kalan %6'lık bir kesimiyse yerli dinler oluşturmaktadır. Senegal'in resmi dili ise Fransızca olarak kabul edilirken halkın birçok kısmı yerli dilleri konuşmaktadır. Ayrıca Senegal, Fransa'dan bağımsızlığını 4 Nisan 1960 tarihinde kazanmıştır. 

Senegal’in dini nedir? 
Senegal'in bilinen ilk sakinleri Takruriler'dir. 11. yüzyılda ise Müslümanlığı kabul etmişlerdir. Senegal, bağımsızlığını kazanmasıyla birlikte Afrika siyasetinde önemli bir rol oynamıştır. Halkının büyük bir kısmı siyahi ve Müslüman bir millet olarak İslam Afrika dünyası arasında diplomatik ve kültürel bir köprü oluşturmuştur.

senegal senegal dini ne senegal müslüman mı senegal müslüman bir ülke mi Senegal