Seni hiç unutmayacağız Proteo! İsmi sokak hayvanları merkezine verildi!

TAKİP ET

Kahramanmaraş depreminde meydana gelen korkunç depremde Meksika ekibiyle gelip arama ve kurtarma çalışmalarına dahil olan Proteo hayatını kaybetti. Proteo'nun anısına sokak hayvanları merkezine onun ismi verildi!

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş merkezli iki korkunç depremde yaşanan yıkımların ardından enkaz altında kalan vatandaşların arama ve kurtarma çalışmalarına katılan Meksikalı Proteo Adıyaman’da yapılan çalışmalarda hayatını kaybetti! Kocaeli Belediyesi yaşanan olayın ardından ülkemize gelen Meksikalı arama ve kurtarma köpeği Proteo anısına sokak hayvanları merkezine Proteo’nun ismi verildi.

TÜRKÇE VE İSPANYOLCA TANITIM

Meksikalı arama ve kurtarma ekibinin köpeği Proteo’nun anısına Kocaeli Belediyesi tarafından sokak hayvanları merkezine Proteo ismi verilmiş ve Proteo’nun resmi asılarak Türkçe ve İspanyolca olarak tanıtımı yapıldı! Yapılan tanıtım yazısında Proteo’nun ülkemize nasıl geldiği, ülkemizde yaşanan depremde arama ve kurtarma çalışmalarında nasıl canla başla mücadele ettiği ve yorgun düşerek hayatını kaybettiği yer alıyor!

YILLARCA BİZİMLE OLACAK

Ülkemizde bizim canlarımız için mücadele ederken can veren Proteo yıllarca bizimle birlikte anılacak!