Sevgililer Günü hangi güne denk geliyor, ne zaman? 2022 Sevgililer günü tarihi ve önemi

TAKİP ET

Ocak ayının sonuna geldiğimiz bu günlerde Şubat ayında sevgililer için özel bir gün yer alıyor. 14 Şubat'a az bir süre kala sevgilisine hediye almak isteyen kişiler hediye arayışı içerisinde. Her yıl sevgililer tarafından kutlanan bu günün hangi güne geldiği araştırılıyor. 2022 14 Şubat hangi gün? Sevgililer Günü Ne Zaman 2022? soruları araştırılıyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

Birçok ülkede kutlanan sevgililer gününe az bir süre kala heyecanlı bir telaş başladı. 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland tarafından bulunan bu özel gün, Howland’ın sevgilisine kart yolamasıyla tüm dünyayı etkisi altına alan bir akım haline geldi. Yurtdışında Valentine’s Day olarak bilinen 14 Şubat Türkiye’de ise Sevgililer günü olarak anılmaktadır. Birbirlerine sembolik hediyeler alınan ve mesajlar da dahil olmak üzere farklı kutlamalar yapılan Sevgililer Günü birçok kişi tarafından araştırılıyor. 2022 14 Şubat hangi gün? Sevgililer Günü Ne Zaman 2022? soruları araştırılıyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları yazımızda…

2022 Sevgililer Günü Ne Zaman?

Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan sevgililer günü bu sene (2022) Pazartesi gününe denk gelmektedir. 14 Şubat, 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay haline dönüştü. Bu olaydan sonra ise olayın ticari boyutu ortaya çıktı. Bu açıdan çok fazla önem kazanan sevgililer günü, tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir.

Sevgililer Günü Tarihi
Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan sevgililer günü, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılmaktadır. Yurtdışında Valentine’s Day olarak bilinen 14 Şubat Türkiye’de ise Sevgililer günü olarak anılmaktadır.

Günümüzde ise ülkemiz de dahil olmak üzere bazı toplumlarda bu özel gün kutlanmaktadır. Sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği bu gün her yıl 14 Şubat tarihinde özel bir gün olarak kutlanmaya devam etmektedir.

14 Şubat Sevgililer günü 14 Şubat hangi gün sevgililer günü tarihi sevgililer günü anlamı