Sevinç gözyaşları döküldü! 44, 46, 58, 50, 54 ve 52 yaşında emeklilik müjdesi! SGK SSK BAĞKUR 4A, 4B, 4C'den erken emekli olun!

TAKİP ET

Çalışma hayatını tamamlamış kişiler için emeklilerini rahat geçirmek önemlidir. Bu nedenle yapılan iyileştirme ve geliştirmeler merakla bekleniyor. 44 ve 52 yaş aralığında emeklilik müjdesi pek çok kişinin dikkatini çekti. Erkek çalışanlar askerlik borçlanmaları, kadın çalışanlar ise doğum borçlanmaları ile emeklilik yaşını düşürebiliyor. Burada en önemli husus işe giriş tarihi olmaktadır. 

Reklam
Reklam

Peş peşe açıklandı sevinç gözyaşları döküldü. 44, 46, 58, 50, 54 ve 52 yaşında emeklilik müjdesi! SGK SSK BAĞKUR 4A, 4B, 4C’den erken emekli olun! Erken emeklilik fırsatı ve SGK’dan emeklilik hakkı kazanmak için prim ödeme şartı ile sigortalılık gün şartını sağlamak gerekiyor. Ayrıca belli bir yaş aralığında olmak da bu gerekliliklerden biridir. 2000 yılından önce ve 2000 ile 2008 seneleri arasında işe başlayanların emeklilik hesaplamaları farklılık gösterir. Aynı şekilde 2008 senesinden sonra sigortalı olmuş kişiler için de farklılıklar gözlenmektedir.

Erken emeklilik şartları yenilendi! Her sigortalı erken emekli olabilecek mi?



Erken emeklilik şartları nelerdir? Erken emeklilik bekleyenler için önemli gelişme



Erken emeklilik için hizmet tespiti nedir? Hizmet tespiti davası nasıl açılır?



Erken emeklilik sistemi nedir? Erken emeklilik için gereken şartlar nelerdir?



Milyonlarca çalışana müjdeli haber geldi! Çalışanlar 7 yıl erken emekli olabilir!



41, 43, 46 yaşlarında emeklilik mümkün. Erken emeklilik şartları nelerdir? Erken emeklilik avantajları nelerdir?






Erken Emeklilik Müjdesinde Hesaplamalar Nasıldır

Yaş hesaplamalarına ulaşmak için e-devlet sistemini kullanmak mümkündür. Arama kısmına 4A (SSK), 4B (Bağ-kur) ve 4C (Emekli Sandığı) yazmalıdır. Kırk sekiz yaşında emekli olmak isteyen bir çalışan yirmi yıllık sigortalılık süresi ve 5525 gün prim ödeme şartlarını karşılamalıdır. Ek olarak 3600 günün üstünde prim olduğunda artık prim ödenmese de elli sekiz yaşın doldurulmasıyla emekli olunabilir. 
Çalışan kişi elli iki ya da elli altı yaşında emekli olmak istiyorsa emekli sandığından emekli olmaz için yirmi sene fiili hizmet zamanı ve elli iki yaş koşullarına tabi olunur. 4a’lı olan bir çalışanın emekli olması için 7200 gün prim sayısının doldurulması gerekirken 4b’li ve 4c’li birinin 90000 prim günlerini ödemesi gerekiyor. 



SGK SSK Bagkur- 4a - 4b -4c denerken Emekli Olun Avantaj Sağlayın

Emeklilikte ödenen pirim gün sayıları sigortalı oluş tarihine göre belirlenmektedir. Erken emekli olabilmek için prim gününü ödemek etkili olacaktır. Sigortalı olma tarihi 2008 senesinden sonra olanlar için emeklilik yaşı 61 olarak belirtiliyor. Ayrıca pirim gün sayısı kadın ve erkeklere göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak erken emeklilik yaşı 61 olurken en geç yaş 65 olarak geçiyor.