Şevval ayı orucu ne zaman? Şevval ayı ne zaman başlıyor 2022?

TAKİP ET

Ramazan Bayramı'na çok az bir süre kalırken vatandaşlar Şevval ayı ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Şevval ayı orucu tutmak isteyen vatandaşlar 6 günlük Şevval ayı orucunun ne zaman tutulacağını detaylarıyla birlikte araştırmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kalırken vatandaşlar Şevval ayı ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Şevval ayı orucu tutmak isteyen vatandaşlar 6 günlük Şevval ayı orucunun ne zaman tutulacağını detaylarıyla birlikte araştırmaya devam ediyor. Ramazan ayının hemen peşine gelen mübarek Şevval ayı ile ilgili araştırmalar başladı. Yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte Şevval ayı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki, Şevval ayı ne zaman başlıyor 2022? Şevval ayı orucu ne zaman? 6 günlük Şevval ayı orucu ne zaman tutulacak? İşte detaylar…

Şevval Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Ramazan Bayramı’nın bitimiyle birlikte Şevval ayı başlayacak. Mübarek Şevval ayının başlamasıyla birlikte 6 günlük Şevval ayı orucu da tutulacak. Bu anlamlı günün önemi ise Hz. Peygamber (s.a.s) tarafından ‘Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından 6 gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.’ İfadeleriyle vurgulanmıştır. Şevval ayı, 2 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak ve 30 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek.


Şevval Ayı Orucu Ne Zaman Tutulacak?

Her yıl olduğu gibi yine bu yıl da Şevval ayı orucu, Hicri takvimin 10. Ayında tutulacak. Hicri takvimin 10. Ayı ise 2022 senesinde Ramazan Bayramı’nın ilk gününe denk gelmektedir. Ramazan ayının hemen ardından başlayan Şevval ayında tutulan Şevval orucu ise 6 gün sürmektedir. Ancak şevval orucunu Ramazan Bayramı’nda tutmak haramdır. Şevval orucu Ramazan ayında tutulan oruç gibidir. Yine imsak vaktinde oruç başlar ve akşam ezanı ile birlikte oruç bozulur. Şevval orucu peş peşe tutulabileceği gibi ara verilerek de tutulabilir.