Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan öldü mü? Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan kimdir, neden öldü?

TAKİP ET

Birleşik Arap Emirlikleri Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan ölümü ile sarsıldı. Tüm dünya bu ölümle şaşkına dönerken Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan neden öldü sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan öldü mü? Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan kimdir, neden öldü?

Reklam
Reklam

Birleşik Arap Emirlikleri, Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan’ın ölümü ile yasa boğuldu. Tüm dünyada ölüm haberi büyük Yankı uyandırırken Birleşik Arap Emirlikleri'nde ise 40 gün yas ilan edildi. Peki Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan neden öldü? Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan kimdir, kaç yaşında öldü?
 

Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan öldü mü?


Birleşik Arap Emirlikleri devlet başkanı Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan 73 yaşında hayatını kaybetti. Neden öldüğü araştırılan konular arasında olsa da şu anda Birleşik Arap Emirlikleri tarafından bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak BAE devlet başkanı bir süredir hastanede tedavi altında bulunuyordu.
 

Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan kimdir?


Halife Bin Zayid El Nahyan, 1948 yılının Ocak ayında dünyaya geldi. Zayid bin Sultan el-Nehyan'ın ölümü sonrasında 2004 yılında göreve başlamıştır. Halife Bin Zayid El Nahyan, babasının hastalığı sırasında da devlet başkanı vekili olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda Abu Dabi Kalkınma Fonu'nun da başkanlık görevini yürütmüştür. Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan 6 Kasım 2019 yılında yapılan seçimlerde 4. defa Birleşik Arap Emirlikleri devlet başkanı olarak seçilmiştir.