Sezer Güvenirgil kimdir? Sezer Güvenirgil ile ilgili bilgiler

TAKİP ET

Türk sinema ve dizi tarihinin önemli isimleri arasında yer alan Sezer Güvenirgil, izleyiciler tarafından merak ediliyor. Sezer Güvenirgil'in hayatını merak eden izleyiciler, internet üzerinden bu konuyu araştırıyor. Biz de bu haberimizde Sezer Güvenirgil'in hayatı ile ilgili bilgiler verdik. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Sezer Güvenirgil’in hayatı

1949 yılında hayata gözlerini açan Sezer Güvenirgil’in asıl adı Ayşe Sezer’dir. İstanbul doğumlu olan önemli isim, aslen Romanya göçmeni bir ailenin üyesidir. Genç yaşından itibaren sanata eğilimi olan Sezer Güvenirgil, ilk olarak bale eğitimi almıştır. Sonrasında oyunculuğa başlayan Güvenirgil, ilk olarak 1963 yılında yayınlanan Kin adlı filmde rol almıştır. Oyunculuğu kadar güzelliğiyle de dikkat çeken Sezer Güvenirgil, 1966 yılında Milliyet tarafından yapılan Türkiye Güzellik Yarışması’nda adını ilk 3 arasına yazdırmıştır.

Oyunculuğunun yanı sıra müzik kariyeriyle de tanınan Sezer Güvenirgil, 45’lik plak ve bir de Longplay çıkarmıştır. Aynı zamanda sahne sanatçılığı da yapan önemli isim, Türk sanatına adını yazdırmıştır.

Şu ana kadar 3 evlilik yapan Sezer Güvenirgil’in 1 kızı vardır.

Sayısız yapımda yer alan ve önemli işlere imza atan Sezer Güvenirgil, Şıpsevdi, Polis, İki Kızkardeş, Hangimiz Eşek, Gülerken Ağladık, Bücür Cadı ve Kardelen gibi yapımlarda yer alarak, izleyicilerin dikkatini çekmiştir.

sezer güvenirgil sezer güvenirgil yunus bülbül sezer güvenirgil vefat etti sezer güvenirgil gençliği sezer güvenirgil filmleri