SGK 4A hizmet dökümü e-devletten nasıl sorgulanır? 4A hizmet dökümü sorgulama ekranı..

TAKİP ET

E-devlet üzerinden SGK 4A hizmet döküm belgesinin nasıl alındığını merak eden vatandaşlar araştırmaya başladı. İnternet üzerinden kolaylıkla sahip olunan 4A hizmet döküm belgesinin nasıl alındığı ve detaylara haberimizde yer verdik

Reklam
Reklam

Çalışanlar için önem taşıyan SGK 4A hizmet dökümleri e-devlet üzerinden kolaylıkla alınmaktadır. Bu belgeye E-devlet üzerinden sahip olmak isteyenler öncelikle e-devlet şifresine sahip olunması gerekmektedir. İşte 4A hizmet döküm belgesini almak için yapılması gerekenler; 

SGK sorgulama için buraya tıklayınız

SGK Sorgulamaları ile neler öğrenilir?

SGK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SGK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır. Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. Bu nedenle bu belgeye nasıl sahip olunur sorusu sorulmaktadır. Bu döküm sayesinde birçok bilgiye dahil olunmaktadır. 

SGK 4A SGK hizmet döküm sorgulamak için e-devlet şifresi alma 

İlk defa e-devlete giriş yapacaksanız PTT'nin herhangi bir şubesine gidip görevliler tarafından TC kimlik numarası ile kısa sürede şifre alınabilmektedir. Verilen şifre ile e-devlete giriş yapıldıktan sonra şifrenin tekrar değiştirilmesi önerilmektedir. 

Bunun yanı sıra e-devlet şifresini önceden alıp unuttuysanız ise şifremi unuttum butonuna basarak aşamalarda karşınıza çıkan bilgileri doğru şekilde doldurduktan sonra yeni şifre belirlenebilmektedir. 

E-devlet ile SGK 4A hizmet dökümü sorgulama 

E-devlet şifresi ve TC kimlik numarasıyla giriş yapılır. E-hizmetler bölümüne girildikten sonra SGK kısmı bulunarak altında yer alan 4A SGK hizmet dökümü diğer adıyla SGK hizmet dökümü için yer alan bölgeye tıklanır. Bu adımlar tamamlandıktan sonra kişiye özel 4A Hizmet dökümü karşınıza çıkmaktadır. 

4A hizmet dökümü SGK hizmet dökümü e devlet hizmet dökümü