SGK bankalarla yeni promosyon anlaşması yapmaya hazırlanıyor

TAKİP ET

Sosyal Güvenlik Kurumu, bankalarla yeni emekli maaş promosyon anlaşması yapmaya hazırlanıyor. Tam 19 banka ile ekim ayı sonuna kadar anlaşma imzalanacak.

Reklam
Reklam

Sosyal Güvenlik Kurumu ve bankalar arasında yapılan protokol doğrultusunda 2018 yılından bu yana emekli vatandaşlara banka promosyonu ödemesi yapılıyor. emeklilerin aynı bankadan 3 yıl boyunca maaş alma taahhüdü vermelerine göre promosyon rakamları değişiyor. Temmuz ayında emekli promosyon rakamları rekor kırmaya başladı. Son olarak 2020 yılında bankalar ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yapılan promosyonun süresi Ekim ayında doluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu 19 banka ile yeniden promosyon sözleşmesi yapmaya hazırlanıyor.

Bankalar, Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptıkları protokol doğrultusunda kendilerinden 3 yıl maaş alma sözü veren emekliye Maaş promosyonu ödemesi yapıyor. 2018 yılından bu yana devam eden promosyon ödemeleri özellikle Temmuz ayından itibaren rekor düzeye ulaştı. Son olarak 2020 yılında bankalarla sözleşme yenileyen SGK Ekim sonunda yeniden sözleşme yapmaya hazırlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ve bankalar arasında Ekim ayının sonunda yapılacak sözleşme ile birlikte promosyon rakamları da değişecek.

KAMU BANKALARININ YENİ RAKAMLARI BELLİ OLDU

Sosyal Güvenlik Kurumu aynı zamanda yeni promosyon sözleşmesi ile birlikte kamu bankalarının yeni promosyon rakamlarını açıkladı. Buna göre kamu bankaları emekliye tam 5000 TL maaş promosyonu verecek. Bu rakam özel bankalarda 10 bin TL'ye kadar yükseliyor.

19 BANKA İLE PROTOKOL YENİLENECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu Ekim sonunda yapacağı yeni protokol ile birlikte 19 banka ile sözleşme yenilecek. Bankaların yeni protokol doğrultusunda verecekleri ödemeler Kasım ayından itibaren geçerli olacak. Sözleşme yenilenecek olan bankalar arasında kamu bankalarının yanı sıra özel bankalarda bulunuyor.