SGK bugün açıkladı! Emekli olamayan bireyler en az 2 bin 600 TL maaş alabilecek! Hızır gibi yetişti!

TAKİP ET

Her sosyal devlet gibi ülkemizde vatandaşlara bireysel yardımlar yapmaktadır. Enflasyon oranının artmasıyla birlikte vatandaşların büyük bir kısmı ekonomik zorluklar çekmeye başladı. Bu nedenle SGK emekli olmayan vatandaşlara en az 2600 TL yardım yapacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

SGK bugün açıkladı! Emekli olamayan bireyler en az 2 bin 600 TL maaş alabilecek! Hızır gibi yetişti! Bu yardım, evin geçimini sağlayan kişinin vefat etmesi sonrasında geride kalan hane halkına verilen yardımdır. Genel olarak bu yardım yetim ve dul aylığı olarak da bilinmektedir. Bu konuda yapılan açıklama ile ilgili bilgiler yazımızın devamın! Açıklanan yardım parasını alabilmek için öncelikle ilgili şartları yerine getirmek gerekmektedir. Yardım başvuru şartlarının sağlayan her vatandaşa kesintisiniz olarak aylık verilecektir. Yardım miktarı 2022 yılında yapılan zam ile oldukça artmış durumdadır. Ayrıca yardım ücretleri, ailenin yaşam koşullarına ve çocuk sayısına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 

SSK Bağkur ve Memur Emeklilerine Zam Müjdesi! Maaşlar En Az 800 TL Artıyor İşte O Tarih


Ziraat Bankası Emekliye Faizsiz 10000 TL Dağıtıyor! Anında Onaylanıyor ve Hesaba Yatıyor


TEB emekliyi dar boğazdan kurtarıyor! Muslukları öyle bir açtı ki şarıl şarıl para akıyor, tam 5500 TL karşılıksız para dağıtıyor


Müjdeyi bizzat bakan verdi! Milyonlarca emekli Temmuz ayında ihya olacak, cepleri para dolup taşacak, kriz son bulacak!


Tarih netleşti! Emekli, dul, yetim, memur, hasta, yaşlı milyonlarca kişiye zam geliyor! İşte yeni zamlı maaşlar!


Vatandaş balıklama atladı! SGK-SSK ve Bağkur'lu emekliler için o banka, yalnızca SMS ile 11.000 TL ödeme yapacağını açıkladı!




2600 TL Yardımı Kimler Alabilir?


Yardımdan yaralanabilmek için vefat eden kişinin mutlaka sigortalı olması gerekmektedir. Ayrıca dul ve yetim aylığının alınabilmesi için vefat eden kişinin emekli olması zorunlu kılınmıştır. Öte yandan yardım alacak kişilerin emekli veya sigortalı olma şartı aranmamaktadır. Bu yardım aylığının dul ve yetim kişilere ömür boyu ödenmektedir. Ancak vefat eden kişinin eşi resmi bir evlilik yaptığı anda yardım kesilmektedir. Eğer vefat eden kişi sigortalı ancak emekli değilse bu durumda kişinin çocuklarına yardım yapılmaktadır. Bu yardımlar ise dul yardımı gibi ömür boyu yardımlar değildir. Kız çocukları için evlenene kadar erkek çocuklarının eğitim ve öğretim hayatının sonuna kadar yardım yapılmaktadır. 


 

2600 TL Yardım Ödeme Oranları


Yetim ve dul yardım ücretleri vefat eden kişinin emekli maaşı üzerinden hesaplanmaktadır. Geçen yıl bu aylık en 650 TL iken bu yıl yapılan emekli maaş düzenlemesi sonucu yardımın en az 2600 TL ve yukarında olması hedefleniyor. Yardımın ödeme oranları genel olarak şu şekildedir. Dul eş için maaşın yüzde 75’i, 1 çocuk olması halinde eşe yüzde 60, 2 çocuk olması halinde eşe yüzde 50 oranında yardım yapılmaktadır. Öte yandan çocuklara ise yüzde 30 oranında yardım yapılmaktadır.