SGK'dan emeklileri sevindirecek gelişme! Emekli vatandaşlardan artık ücret alınmayacak

TAKİP ET

SGK'dan emeklileri sevindirecek bir gelişme geldi. SGK'nın bu gelişmesi emeklilerin yüzünü güldürecek. Buna göre emekli vatandaşlardan kaplıca tedavilerinde artık ücret alınmayacak. İşte konunun detayları...

Reklam
Reklam

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emeklilere bir müjdeli haber geldi. SGK’dan yapılacak açıklamaya göre kaplıca tedavisi gören emeklilerin masrafları artık Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alınacak ve böylelikle emekli vatandaşların cebinden bu tedavi için herhangi bir ücret çıkmayacak. Yani emekli ve dar gelirli vatandaşlar kaplıca tedavilerini tamamen ücretsiz bir şekilde yapabilecek. Bu müjdeli haberle beraber vatandaşlar SGK kaplıca tedavisi şartlarını öğrenmeye çalışıyor.
SGK Kaplıca Tedavisi Şartları Nelerdir?
SGK, gerekli şartları karşılayan vatandaşların kaplıca tedavileri için gerekli yol, refakatçi ve günlük masraflarını karşılayacağını açıkladı. Bu kapsamda SGK şehir içi yolculuklar için 23 TL, şehirlerarası yolculuklar için ise 46 TL yol parası desteği verecek. Fakat kaplıca tedavisinden yararlanmak isteyen kişilerin belirli bazı şartları karşılaması gerekiyor. İşte o şartlar:
- Sağlık kurulu raporu
- Sağlık kurulu raporunun süresinin 6 ay sınırını aşması halinde sevk belgesi
- Sağlık Bakanlığı kapsamında bulunan kaplıcalarda tedavi olmak
Yukarıdaki şartlarla birlikte sağlık raporunu alan kişinin 15 gün içerisinde tedaviye başlaması, tedavinin 5 iş gününden fazla olmaması, rapor veya sevk belgesinde refakatçinin gerekli olduğunun bildirilmesi gerekiyor. Bu şartları karşılamayan kişiler SGK’nin kaplıca tedavisi için sağladığı destekten faydalanamayacak. SGK’nın destek sağlayacağı kaplıca tesislerinin listesine ulaşmak isteyenler ise www.kaplica.sgk.gov.tr adresine müracaat edebilirler. 

SGK Sağlık Bakanlığı emekli kaplıca GSS