SGK'dan ihtiyaç sahiplerine destek! 12 ya da 24 ay aylık maaş ödemesi

TAKİP ET

SGK tarafından ihtiyaç sahiplerine yardım gelmeye başladı. Evlenmek için hazırlıklara başlayan yurttaşlar 12 ya da 24 aylık peşin ödeme fırsatı sunulmaktadır. Uygulamanın kimlere yapılacağı da araştırılmaya başlandı. Toplu para ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

SGK tarafından ihtiyaç sahiplerine farklı yardımlar gelmeye devam ederken evlenmek için hazırlık yapanlara destek verilmektedir. Peşin ödeme fırsatları ile süreç devam ederken uygulama da yaş sınırı bulunmamaktadır. Ödeme almak isteyenlerin yerine getirmesi gereken şartlar nelerdir? SGK, tarafından verilen toplu ödeme nedir, kimlere hangi şartlar ile verilecek? 

SGK tarafından anne ya da babaları vefat etmiş olan kadınlar için yetim aylıkları veriliyor. SGK kapsamında tabi şekilde çalışma hayatına devam eden kişilerin kız çocukları evlenene kadar bu haklardan yararlanılabilecek.  Kadınların evlenecekleri sürede mağdur olmasına engel olmak için 12 ya da 24 aylık kısmı peşin şekilde ödemeler verilir. Çeyiz paraları almak için vatandaşların SGK kurumlarına gidilerek dilekçe ile başvuru yapmaları gerekiyor. 

SGK ödemesi SGK evlilik desteği SGK ihtiyaç sahiplerine ödeme