SGK'dan kadın istihdamı için önemli adım! Kadın işverenlere 320 Euro destek verilecek

TAKİP ET

Sosyal Güvenlik Kurumu'dan (SGK) kadın istihdamı için önemli bir adım geldi. SGK kadın istihdamını desteklemek için başlattığı projeye göre kadın işverenlere 320 Euro destek verilecek. İşte ayrıntılar...

Reklam
Reklam

Türkiye’deki kayıt dışı kadın istihdamının önüne geçmek adına adım atan kurumların en sonuncusu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) oldu. SGK, Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) kapsamında yaklaşık 4 bin civarındaki kadın işletme sahiplerine hibe desteği vereceğini açıkladı. Alınan bilgilere göre kadın işverenlere verilecek destek tam 320 Euro (3.984 TL) olacak. Bu haberle beraber kadın işletme sahipleri SGK’nın projesine nasıl başvuru yapıldığını ve başvuru şartlarının neler olduğunu öğrenmek için arama motorlarını meşgul etmeye başladı.
SGK’dan Kadın İstihdamı İçin Önemli Adım
SGK kadın istihdamına destek vermek amacıyla başlattığı Women-Up projesi kapsamında 4 bin kadın işletmeciye 320 Euro hibe desteği verecek. Proje şimdilik 7 ilde uygulamaya konulacak. 
SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydın, Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği (AB) tarafından düzenlenen kadın girişimciliği ve kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesini amaçlayan bir toplantıda bazı açıklamalarda bulundu. Kadınların ailenin en önemli parçası olduğunu ifade eden Aydın ‘’Toplumsal yaşamın her kademesinde, her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakarlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla ülkemizin her açıdan kalkınmasında büyük pay sahibi olmuşlardır.’’ ifadelerini kullandı.
SGK’nın hazırladığı projenin başvuruları Mart 2022 ayından itibaren başlayacak. Projeye 5 Mart 2012 tarihinden sonra kurulan kadın işverenlerin açtığı işletmelerde en fazla 9 işçi kapasitesi olan ve yanına ek olarak sigortalı kadın işçi almak isteyen işverenler başvuru yapabilecek. Söz konusu projenin 32 ay boyunca uygulanması bekleniyor. 

SGK kadın istihdamı işveren Women-Up sigorta ekonomi