SGK'dan kadınlara karşılıksız aylık 3.984,44 TL hibe desteği!

TAKİP ET

SGK tarafından yapılan bir son dakika açıklamasında 20 ay süreçli hem kadın işverenlerin hem de çalışanların faydalanacağı mali destek programın detaylarını açıklandı. Kadın istihdamını artırmaya yönelik destek paketinde aylık 3 bin 984 TL bir ödeme yapılacak.

Reklam
Reklam

Türkiye'de kadın istihdamını artırmak hem de kadın çalışanların kayıt dışı çalışmalarının önlenmesi adında Avrupa Birliği (AB) destekli bir proje SGK tarafından hayata geçiriliyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ise kadın işverenlerle kadın çalışanlara verilecek olan hibe desteğinde başvuran yapan herkesin değerlendirmeye alınacağı ve uygun görülenlerinde karşılıksız verilecek ödemelerden faydalanabileceği belirtildi.

Başvuruların en geç Mart ayı içerisinde başlayacağı hibe desteği programında kadın işveren veya kadın çalışanlar destek programı başvurusunu e-Devlet üzerinden gönderecekler. Başvuruların değerlendirme aşamalarının tamamlanması sonrası da ise uygun görülenlere karşılıksız olarak aylık 3.984,44 TL para ödemesi yapılacak.



Proje kapsamında, kadın işverenler için işçinin işverene maliyetinin yüzde 65'ini geçmemek kaydıyla 320 euro gibi bir miktar ödenecek. Söz konusu bedel 2022 yılı için 3 bin 984 lira 44 kuruş olarak hesaplanırken söz konusu proje, şimdilik belirlenen kriterlere göre 7 ayrı ilde uygulanacak.

PROJE; 4000 KADIN İŞVERENLE 4000 KADIN İŞÇİ İÇİN HAZIRLANDI

AB destekli projede şimdilik İstanbul'da 1000, Ankara'da 900, Kahramanmaraş'ta 400, Denizli'de 400, Samsun'da 500, Şanlıurfa'da 400 Aydın'da 400 olmak üzere toplam 4000 kadın işverenin faydalanması değerlendiriliyor. Bu işletmelerin işe aldıkları 4000 kadın işçi de söz konusu projeden yararlanmış olacaklar. 



Projeye başvuru için 5 Mart 2012'den sonra kurulma şartı aranırken kadın işverenin sahip olduğu genç işletmelerden en fazla 9 işçi kapasitesine sahip ve ilave işçi olarak ta kadın sigortalı çalışan işveren olması gerekecek. 20 ay sürecek olan destek projesinde mali desteğin 32 ay süreyle uygulanması öngörülürken projenin 2024 Ocak itibarıyla tamamlanacağı düşünülüyor.

 

sgk kadınlara hibe desteği aylık 3 bin lira hibe hibe desteği başvurusu başvuru şartları karşılıksız hibe desteği