SGK'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama! SGK emzirme ödeneğinin detayları açıklandı

TAKİP ET

SGK'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir açıklama geldi. SGK emzirme ödeneğinin detayları açıklandı. Vatandaşlar emzirme ödeneği hakkında daha fazla detaya ulaşmak için internete yöneldi. Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Devletin ailelere yaptığı ödemeler zaman geçtikçe artmaya devam ediyor. Çocuk sahibi olan kişilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alan emzirme ödeneği hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) önemli bir açıklama geldi. SGK emzirme ödeneği hakkında son detaylar vatandaşlarla paylaşıldı. Bu haberle beraber kadınlar SGK emzirme ödeneğinin detaylarını öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. 
SGK Emzirme Ödeneği’nin Detayları Açıklandı
Çocuk sahibi olan annelere SGK tarafından emzirme ödeneği veriliyor. Eğer doğum yapan kişi sigortalı ise ödenek kendisine teslim ediliyor. Fakat kendisi sigortasız ise emzirme ödeneği eşine veriliyor. SSK’ya bağlı olan vatandaşların emzirme ödeneği alması için doğumdan önceki yıl içerisinde en az 120 sigorta primi ödemesi gerekiyor. Bağ-Kur’a bağlı olan vatandaşların ise yine doğumdan önceki yıl içerisinde en az 120 gün sigorta primi ödemiş olması ve sigorta prim borcunun olmaması gerekiyor. 
2022 Emzirme Ödeneği Ne Kadar?
2022 yılında emzirme ödeneğine yapılan zamla birlikte 2021 yılında 232 TL olan emzirme ödeneği 84 TL zamlanarak 316 TL’ye çıkarıldı. Emzirme ödeneğine başvurmak isteyen kişilerin yapılan yeni düzenlemeyle birlikte SGK’ya müracaat etmesine gerek kalmadı. Emzirme ödeneği artık SGK tarafından otomatik olarak yapılacak.

SGK emzirme ödeneği sigorta prim SSK Bağ-Kur