SGK'dan müjde geldi! 947 TL ödeme başvuruları başladı! Başvuran herkese destek verilecek

TAKİP ET

SGK harekete geçti. SGK 947 TL ödeme yapacağını duyurmasıyla vatandaşları heyecanlandırdı. Çalışmayan, geliri olmayan ve ekonomik sıkıntısı yaşayan ailelere ödeme yapılacağı duyuruldu. Bu imkandan yararlanmak isteyenler ise başvuru şartlarını araştırmaya başladı. 2022 yılında yapılacak nakit yardımların neler olduğu, nasıl başvurulacağı ve kimlere destek verileceği detayları haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Çalışmayanlara müjde verildi. Sosyal güvencesi olmayan, SSK, Bağkur gibi primi ödenmeyen Türk vatandaşlarına Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaç aylığı ödemesi bağlıyor. Muhtaç aylığı ödemesi kimlere ve ne zaman yapılacak sorusu sıkça sorulmasıyla değerli okurlarımız için detaylara haberimizde yer verdik. İşte detaylar...

Muhtaç aylığı ödemeleri emekli, dul, yetim maaşı olmayan, gelir getirici gayrimenkulü olmayan, ekonomik olarak ihtiyaç sahibi ailelere bağlanır. Bu ödemeler aylık olarak ailelere yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişiler Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden başvuruları tamamlaması gerekmektedir. 

Hasta bakana 2399 TL ödenecek 

Evde bakım ücretleri yeni yılla beraber zamlandı. 2022 yılı itibariyle akrabasının bakımını yapan kişilere evde bakım parası ödenecektir. Ödemeler aylık ve düzenli olarak yapılarak kişiler mağdur edilmeyecektir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının aracı olacağı destek ödemeleri için başvuruda bulunacak olan vatandaşların sağlamaları gereken temel şartlar var. Öncelikle hastanın kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar ağır engeli olması gerekmektedir. 

İş isteyene 4.320 TL kurs katılım ücreti

İŞKUR tarafından açılan kurslara katılarak meslek sahibi olma şansı arttırılmıştır. Kursa gidenlere günlük 180 TL ödeme yapılacaktır. 25,26 gün kursa katılım sağlayan herkese 4.320 TL ödeme desteği verilecek. Bu kurslara katılabilmek için öncelikle belirli şartlar karşılanmalıdır. İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak 15 yaşını tamamlamış olmak İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak Emekli olmamak şartlar arasında yer almaktadır. 

Engellilere 1264 TL 

Engel oranı yüzde 40 olan vatandaşlar Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 947 TL, engel oranı yüzde 70 ve üzerinde olanlara ise 1264 TL ödeme yapar. Maaş olarak sağlanan ödemeler her ay düzenli ödenir. Başvurular yine Aile Bakanlığı birimlerine ödenir. 

SGK ödemesi SGK ödemesi ne zaman SGK ödemesi kimlere yapılacak