SGK görünmeyen gün dilekçesi nasıl hazırlanır?

TAKİP ET

SGK incelemelerinde görünmeyen gün gibi sorunlarla karşılaştığınızda buna kolaylıkla müdahale etme imkanınız vardır. Bu gibi durumlarda SGK görünmeyen gün dilekçesi ile SGK'ya gönderim yapabilirsiniz. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

SGK görünmeyen gün dilekçesi, yalnız ödeme alınmayan durumlarda değil ücretinizin size söylenenden az yatırılması durumunda da başvuru yapabilirsiniz. Yazarak göndereceğiniz belgenizde bu ifadelerinizi ayrıntılı olarak bildirirseniz süreciniz hızlanacaktır. Ayrıca böyle bir durumla karşı karşıya geldiğinizde dilekçe yollamanız durumunda işvereninize farklı yaptırım ile cezalar direk uygulanacaktır.

SGK görünmeyen gün dilekçesinde yer alması gereken belgeler neler?
Gönderilecek dilekçede şikayet edilecek kişinin bilgilerinin olması gerekiyor. Bu bilgiler karşı tarafın telefon numarası, ev adresi, T.C Kimlik no, kişinin kendisine ait resmi bilgileridir. Bu bilgiler ile daha temiz ya da sağlam bir dilekçe hazırlamanız ciddiyetin artmasını sağlar. Ücretiniz, görünmeyen gününüz yatırılmadığı durumda yanınızda olacak bir tanık ya da yakınınız olursa süreci hızlandırmış olursunuz.Ardından kendinize göre yeterli delillere de ulaşmanız gerkiyor. Sonrasında gereken her şey hazır olduğu durumda SGK'ya gidip dilekçenizin teslimini yapabilirsiniz. Yalnız hazırladığınız dilekçenizin kanıtlanabilir ve doğru bir şekilde hazırlanmış olduğundan emin olmanız çok önemlidir.
SGK görünmeyen gün dilekçesi ücretli bir dilekçe mi?
Bu dilekçe, devlet tarafından gönderildiği ve kontrolleri de yine devlet tarafından yapıldığı için ücretli bir dilekçe değildir.
SGK görünmeyen gün dilekçesinin içinde nelerin yer alması gerekiyor?
Dilekçenin içinde mecburen kullanılması gereken bazı şeyler vardır. Bunlar şunlardır;
- Hangi Şehrin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne gönderildiği. 
- T.C kimlik no
- Sigorta sicil no
- İkamet adresi
- Telefon numarası
- Şahsi açıklamaların doğru bir biçimde ifade edilmesi.
- 4 aylık dönem ücret belgesi
- İlk işe girildiği zamanki bildirgeler
- İşveren kişinin SSK Sicil Düzeltme Talebini içeren dilekçesi
Yukarıda yazılı olan ayrıntılı bilgilerin hazırlanmasından sonra dilekçe hazırlamanız daha kolay olacaktır.

sgk görünmeyen gün dilekçesi sgk kayıp gün dilekçesi