SGK müşteri hizmetleri numarası nedir? müşteri hizmetlerine nasıl ulaşılır?

TAKİP ET

SGK kişilerin merak ettikeri ve soruları için kendi bünyesinde çağrı merkezi hizmeti vermektedir. Bu şekilde sorularınz için SGK müşteri hizmetlerini arayarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Biz de sizler için SGK çağrı merkezi müşteri hizmetleri numarasını paylaştık.

Reklam
Reklam

SGK kişilerin merak ettikeri ve soruları için kendi bünyesinde çağrı merkezi hizmeti vermektedir. Bu şekilde sorularınz için SGK müşteri hizmetlerini arayarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Biz de bu haberimzde sizler için SGK çağrı merkezi müşteri hizmetleri telefon numarasını ve daha merak edilen pek çok sorunun cevabını paylaştık.

Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetleri numarası nedir?
Sosyal Güvenlik Kurumu çağrı merkezi, vatandaşların merak ettiklerini pek çok soruyu hem cevaplandırıyor hem de vatandaşlar bilgilendirmek için kurularak hizmet vermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetlerinin telefo numarası ise '' ALO 170 '' tir. Bu numarayı telefon ile arayarak Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz. Bu numara haricinde de Sosyal Güvenlik Kurumu çağrı merkezine bağlanabilceğiniz başka bir numara bulunmamaktadır. 

Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetleri
Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetlerini aradığınz zaman genellikle 3 gün içinde size geri dönüş yapılmaktadır. Aynı zamanda eğer sorularınzı uzman olan kişilere sorduysanız direkt olarak geri dönüş alıyorsunuz. 
* Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ilgili olarak sorularınızı da sorabilirsiniz.
* Bakanlığın iş sahası ile ilgili olarak sizi ilgilendiren konular hakkında da bilgi almanız mümkün.
* Kurumun iş ile işlemleri hakkında da merak ettiğiniz sorularınız sorabilirsiniz.
* İşçi hakları ile çalışan hakları ile ilgili olarak da bilgi edinebilirsiniz.
* Emeklilik, SGK prim süreniz ile sigorta bilgileriniz ile ilgili de merak ettiklerinizi sorarak detaylıca bilgi edinebilirsiniz. 
Aynı zamanda ALO 170 'i arayarak sigortasız bir şekilde işçi çalıştıran kişileri de Bakanlığa ihbar edebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetleri hangi operatör üzerinden aranmaktadır?
Sosyal Güvenlik Kurumu çağrı merkezi ALO 170 'i cep telefonlarınızın aracılığı ile kolayca arayabilirisniz. Bunun için de hangi operatöre bağlı olduğunuzun hiçbir önemi yoktur.

Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetleri arama ücreti ne kadar?
Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetlerine bağanmak ücretli bir işlemdir. Hattınıza özgü olarak sabit hat arama ücreti ne kadar ise o kadarlık bir ücrete tabii tutulmaktasınız. Mesela; Turkcell hattınız üzerinden aramış olduğunuz bir sabit numara ile Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetlerini aramak da aynı tutarda ücretlendirilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetlerini ne zaman aranmalıdır?
Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetleri çağrı merkezini istediğiniz zaman arayabilirsiniz. Bunun için herhangi bir belirlenmiş saat aralığı bulunmamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetleri 7 / 24 vatandaşlara hizmet veriyor.

SGK müşteri hizmetleri kimlik bilgilerimi öğrenmek ister mi?
Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetlerini aradığınız zaman sizin kimliğinizi doğrulamak isterler. Bu sebeple de size birkaç tane kimlik bilgileriniz ile ilgili olan soru soracaklardır.

ALO 170 kısa menü tuşları nelerdir?
ALO 170 hattını arayıp ilgili birime bağlanmak için bazı kısa menü tuşları bulunmaktadır. Bu kısa menü tuşları ise şu şekildedir;
* Rapor ücreti, çeyiz ile emzirme ödeneği ile ilgili bilgi almak için 1 'i tuşlamanız gerekmektedir.
* Sigortalılık hizmet süresi ile lgili bilgi almak için 2 'yi tuşlamanız gerekmektedir.
* Emeklilik işlemleri ile ilgili bilgi almak için 3 'ü tuşlamanız gerekmektedir.
* Sağlık aktivasyonu ile ilgili bilgi almak için 4 'ü tuşlamanız gerekmektedir.
* İhbar ile şikayetleriniz için 5 'i tuşlamanız gerekmektedir.
* Yabancı çalışan izinleri ile ilgili bilgi almak için 6 'yı tuşlamanız gerekmektedir.
* Diğer konular ile ilgili bilgi almak için 7 'yi tuşlamanız gerekmektedir.
* Maden ve iş kazaları için bilgi almak için 0 'ı tuşlamanız gerekmektedir.

ALO 170 emeklilik ile ilgili bilgi nasıl alınır?
Sosyal Güvenlik Kurumu müşteri hizmetlerini tuşladığınz zaman emeklilik bilgileriniz ile ilgili bilgi edinebilirsiniz ya da uzman kişilere merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Ancak, bu numara üzerinden emeklilik işlemlerinizi başlatamazsınız. ALO 170 hattı üzerinden emekliliğinize ne kadar süre kaldığını, başvuru aşamalarının neler olduğunu, maaş durumunuzu ve benzer konular ile ilgili bilgi almak için arama yapabilirsiniz. 170 'i tuşladıktan sonra 3 'e basmanız gerekiyor ve sonra da T.C. kimlik numaranızı da girip kimlik doğrulaması yaparak istediğiniz her türlü bilgiye kolaylık ile ulaşabilrisiniz.

SGK SGK müşteri hizmetleri numarası nedir? SGK çağrı merkezi