SGK, PTT, VGM, İŞKUR, SYDV! 1000 TL ve 13.000 TL arası birikmiş paranızı şu an alabilirsiniz! Kimse bilmiyor

TAKİP ET

Vatandaşlara yapılan destekler her sene belirli zamanlarda yapılmaktadır. Bunlarda pek çoğu haberlerde ve gazetelerde duyurulsa da insanların pek çoğu yapılan yardımlardan habersiz. Bu da Sosyal Güvenlik Kurumunda biriken yüksek ödenekler demek oluyor. Eğer almanız gereken yardımı unuttuysanız ve şimdi almak istiyorsanız bunu nasıl yapacağınız haberin devamında.

Reklam
Reklam

SGK, PTT, VGM, İŞKUR, SYDV! 1000 TL ve 13.000 TL arası birikmiş paranızı şu an alabilirsiniz! Kimse bilmiyor... Vatandaşlar devlet tarafından yardım almaya devam ediyor. Her yıl yardım bütçesi ayrılarak ihtiyaç sahipleri ile buluşturuluyor. Ancak her yardım sahibine ulaşmıyor. Bazı kişilerin bu yardımlardan haberi almıyor ya da unutuyorlar. Bu yüzden SGK vatandaşların alması gereken yardımların içerde biriktiğinden bahsetti. Bu miktarla tek tek bakıldığında çok yüksek gibi gelmese de birikmiş hali dudak uçuklatabilir.  Peki, SKG’dan vatandaşa yapılacak olan yardım ödemeleri nasıl şekillenecek? İşte detaylar!



Talimat verildi! İkramiye az olunca SGK ve Bağkur'lu emekliye ek para veriliyor! Hesabınıza 6652 TL nakit ödemesi yattı


Ziraat Bankası'ndan bomba haber: Devlet destekli, uzun vadeli, düşük faizli 30.000 TL müjdesi şimdi verildi! Para lazım diyenlere alın para


Emekliye 5-15 Mayıs arasında 3.500 TL ödeme yapılıyor! Nakit para için koşullar açıklandı



 

SGK'dan Vatandaşlara Yardım Parası


SGK belirli koşulları taşıyan herkese bazı ödemeler yapmaktadır. Bu ödemeler arasında cenaze, emzirme, ilaç yardımı gibi vatandaşa destek sağlayacak yardımlar bulunmaktadır. Ancak pek çok kişi bu anlarda paralarını çekmeyi unutuyorlar ya da zamanları olmuyor. Daha sonra hatırladıklarında ise alamayacaklarını düşünüp harekete geçemiyorlar. SGK ise yaptığı açıklamalarda kişilere özel tanımlanan bu ödemelerin daha sonra alınabileceğini belirtti.  Bu haber en çok da emekli olmaya çalışanları ilgilendiriyor.



 Eğer emekli olmak için uzun süredir uğraşıyorsanız SGK'dan almanız gereken bir ödenek var. Emekli olmak için istenen yaş sınırını geçtiyseniz ve minimum 2000 gün prime sahipseniz bu gün sayısı sizin için yeterli olmayacaktır. Çünkü emekli olmak için istenen gün sayısı 3600'dür. Eğer çalışma imkanınız yoksa ve bunu raporla ispatlayabiliyorsanız çalıştığınız günlerin parasını SGK'dan geri alabilirsiniz. 


 

Vatandaşa Yardım Parası Veriliyor!


Doğum parası, süt parası, cenaze yardımı gibi devletten farklı sebeplerle yardım alabilirsiniz. Bunun için ilk olarak başvuruda bulunmanız gerekiyor. Eğer yeni çocuğunuz olduysa nüfus müdürlüğüne kayıt için giderek doğum ve süt parası için yardım alabilirsiniz. Bunun için tek şart anne veya babanın T.C. vatandaşı olması gerekiyor.