SGK toplu para ödemesi şartları nelerdir? SGK başvuru yapan herkese toplu para ödemesi yapacak

TAKİP ET

SGK'dan para arayışında olan vatandaşlara müjdeli bir haber geldi. Buna göre SGK başvuru yapan herkese toplu para ödemesi yapacak. Peki SGK toplu para ödemesi şartları nelerdir? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Türkiye’de çalışan milyonlarca sigortalı çalışan kişilere müjdeli haber Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) geldi. SGK başvuru yapan vatandaşlara toplu para ödemesi yapacağını açıkladı. Bu haberle birlikte başvuru şartlarını öğrenmek isteyen insanlar arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki SGK toplu para ödemesi şartları nelerdir?
SGK Toplu Para Ödemesi Şartları Nelerdir? 
SGK sigortalı olarak çalışan vatandaşlara toplu para ödemesi yapacağı müjdesini verdi. Toplu para ödemesinden faydalanmak isteyen kişilerin başvuru için kendilerine en yakın SGK ilçe sosyal güvenlik merkezine veya il müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmesiyle başvuru süreci başlıyor. Başvuru yapan kişilerin emekli olma sürecine girmesi gerekiyor. Bu durum yüzbinlerce kişiyi ilgilendirse de pek gündeme gelen bir konu olmadığı için başvuru yapanların sayısı az oluyor. 
SGK toplu para ödemesi için gereken şartları öğrenmek isteyen vatandaşlar internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. İşte gereken şartlar:
- Sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmamak
- Emeklilik için gerekli yıl ve yaş şartlarını tamamlamak
- Sigorta primlerinin yatırılması
- Sigorta gününün dolması
SGK toplu para ödemelerinden faydalanmak isteyen kişilerin eğer prim günleri tamamlanmamış veya çalışma imkanları kalmamışsa ödedikleri primler yine de kendilerine ödeniyor. Eğer söz konusu kişi vefat etmiş ise ödeme kişinin yasal varisine yapılıyor. Ödenecek olan primler malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları olmak üzere ayrılıyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK toplu para ödemesi sigorta primi emekli