SGK ve SSK prim günü sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet üzerinden prim günü öğrenme

TAKİP ET

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) prim günlerini öğrenmek isteyenler insanlar internet üzerinden E-Devlet üzerinden prim günü öğrenme teriminin sonuçlarını araştırıyor. Peki SGK ve SSK prim günü sorgulama nasıl yapılır? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hemen hemen her vatandaşın müracaat ettiği kurumlar arasında yer alıyor. Teknolojinin gelişmesiyle bu kurumlarla ilgili yapılan pek çok işlem artık online olarak da gerçekleştiriliyor. Fakat bazı insanlar SSK ve SGK ile ilgili işlemlerini online olarak nasıl gerçekleştirebileceğini henüz bilmiyor. SGK ve SSK ile ilgili işlem yapmak isteyenler arama motorları üzerinden bu işlemlerin nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki SGK ve SSK prim günü sorgulama nasıl yapılır?
SGK ve SSK Prim Günü Sorgulama Nasıl Yapılır?
SGK ve SSK prim günlerini sorgulamak isteyen kişiler artık E-Devlet sistemi üzerinden işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Söz konusu kurumların binalarına gitmeye gerek kalmadan online olarak yapılabilen prim günü sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek isteyen insanların T.C. kimlik numarasına ve E-Devlet şifresine sahip olmaları yeterli olacak. E-Devlet şifresine sahip olmayan vatandaşlar kendilerine en yakın PTT şubesine giderek E-Devlet şifrelerini alabilirler. E-Devlet şifresi için PTT 2 TL’lik işlem ücreti dışında vatandaştan herhangi bir ücret talep etmiyor. 
E-Devlet üzerinden SGK ve SSK prim günü sorgulama işlemlerini yapmak isteyen kişilerin ilk olarak E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleriyle giriş yapmaları gerekiyor. Daha sonrasında arama boşluğuna işlem yapmak istedikleri kurumun adını giriliyor. Bir sonraki adım olarak ise yazılan kurumun yanına prim günü sorgulama terimlerinin yazılması ve ardından da arama seçeneğine tıklanması yeterli oluyor. 4A, 4B ve 4C olarak üçe ayrılan sigorta kurumlarının ismi sırasıyla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’dır. E-Devlet sistemi üzerinden bu kurumlarla ilgili işlemler yapmak isteyen kişilerin ne kadar prim ödendiği, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısı, ay içerisinde ne kadar günün ödendiği  ve daha bir çok devlet kurumu işlemini rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. 
SGK ve SSK ile ilgili bir çok işlemin gerçekleştirildiği E-Devlet sistemi tamamen güvenli ve ücretsiz bir sistemdir. Yani vatandaşlar herhangi bir ücret ödeme kaygısı yaşamadan işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilirler.
E-Devlet prim günü sorgulama için tıklayınız
T.C. ile SSK sorgulama işlemleri için tıklayınız
SGK prim borcu sorgulama işlemleri için tıklayınız
SGK hizmet dökümü belgesi almak için tıklayınız

SGK SSK E-Devlet SGK ve SSK prim günü sorgulama