SGK'ya başvuru yapanın hesabına 8500 TL yatıyor! Acil Nakit paraya ihtiyacı olanlar asgari ücretin 3 katına kadar ödeme alabilir

TAKİP ET

SGK, son dakika açıklaması yaparak acil nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlara nakit avans verileceğini duyurdu. Nakit paraya ihtiyacı olan ve dar gelirli olan vatandaşlar Asgari ücretin 3 katına kadar nakit avans alabilecek. Nakit avans ödemeleri 36 ay vadeli olarak yapılacak. Özellikle emekliliğini beklediği için çalışmayan vatandaşlar için SGK'nın bu desteği ilaç gibi gelecek.

Reklam
Reklam

Sosyal Güvenlik Kurumu son dakika duyurusu yayınladı. Kurum tarafından başvuru yapan vatandaşlara 8500 TL nakit ödeme verilecek. Özellikle emekliliğini beklediği için çalışmayan vatandaşlar bu ödemelerden faydalanacak. Nakit avans olarak yapılacak olan ödemelerin Asgari ücretin 3 katına kadar çıkabileceği bildirildi. Yani Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan nakit avans imkanından asgari ücretin 3 katına kadar başvuru yaparak faydalanmak mümkün olacak.  Üstelik SGK nakit avans imkanından faydalananlar geri ödemeyi 36 ay taksitli şekilde yapacak.

SGK’ya başvuru yapanın hesabına 8500 TL yatıyor! Acil Nakit paraya ihtiyacı olanlar asgari ücretin 3 katına kadar ödeme alabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu nakit avans imkanı son dönemlerde en çok araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Özellikle emekli olmak için gün Sayan ve bu süreçte çalışmayan vatandaşlar için sağlanan bu imkan geri ödeme koşulları açısından da son derece uygun. Her yıl binlerce kişi bu ödemelerden yararlanırken Sosyal Güvenlik Kurumu bugün son dakika duyurusu yaptı. SGK nakit avans Başvurularının açıldığı duyuruldu. Başvuru yapanlar 8500 TL den başlayan nakit avans imkanın daha faydalanabilecek. Aynı zamanda Asgari ücretin 3 katına kadar başvurulara izin verilecek. Peki, SGK nakit avans başvurusu nasıl yapılır? SGK nakit avans kimlere verilir?

Başvurular SGK’ya yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan nakit avans alabilmek için öncelikle emeklilik başvurusunun yapılmış olması gerekiyor. Başvuru yapmasına rağmen emekli aylığı 90 gün boyunca bağlanmayan kişiler yazılı başvuru yaparak nakit avans imkanından faydalanabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli maaşı bağlanmayan kişilere Asgari ücretin 3 katına kadar nakit avans veriliyor. Ayrıca nakit avans alanlar faiz ödemek zorunda da kalmıyor. Üstelik de uygun geri ödeme koşulları ile 36 ay vadeli olarak ödemek mümkün oluyor.
 

Yazılı başvuru şartı var

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan nakit avans için yazılı başvuruda bulunuyor. Başvuru yapmak isteyenler dilekçelerini hazırladıktan sonra SGK İl yada ilçe müdürlüklerine giderek başvuru işlemlerini tamamlayabilir. Ancak en önemli şart emekli aylığı başvurusu yapmış olmak. Başvuru yapmasına rağmen 90 gün içinde emekli aylığı bağlanmayan vatandaşlar nakit avans şansından faydalanabiliyor.

Tüm emeklilere verilmesi isteniyor

Sosyal güvenlik kurumunun Emekliliği bekleyen vatandaşlara sağladığı nakit avans imkanının tüm emeklilere verilmesi talep ediliyor. Türkiye emekliler derneği bu konuda emeklilerin hakkını gözeterek başvurularını gerçekleştirdi. Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklamada, Emeklilere böyle bir fırsat konulması durumunda emeklilerin bankalardan yüksek faizle kredi çekmek zorunda kalmayacağına dikkat çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından henüz emeklilere böyle bir imkan sağlanmadı.