Shinzo Abe kimdir, kaç yaşında? Shinzo Abe öldü mü, sağlık durumu nasıl?

TAKİP ET

Japonya, eski Başbakan Shinzo Abe'ye düzenlenen suikastla sarsıldı. Dünya gündemine oturan suikast girişimiyle ilgili tüm detaylar yakından takip edilirken silahlı saldırıya uğrayan Shinzo Abe'nin sağlık durumu da merak ediliyor. Nara kentinde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayan ve göğsünden vurulan Abe'nin sağlık durumu merakı ediliyor.

Reklam
Reklam

Japonya, eski Başbakan Shinzo Abe’ye düzenlenen suikastla sarsıldı. Dünya gündemine oturan suikast girişimiyle ilgili tüm detaylar yakından takip edilirken silahlı saldırıya uğrayan Shinzo Abe’nin sağlık durumu da merak ediliyor. Nara kentinde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayan ve göğsünden vurulan Abe’nin sağlık durumu merakı ediliyor. Japonya’nın batısındaki Nara kentinde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayan eski Başbakan Shinzo Abe, hastaneye kaldırıldı. Abe’nin sağlık durumu merak edilirken saldırganın yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. Peki, Shinzo Abe kimdir, kaç yaşında? Shinzo Abe öldü mü? Shinzo Abe’ye ne oldu? Shinzo Abe sağlık durumu nasıl? Shinzo Abe suikast olayı ne zaman oldu? İşte tüm merak edilenler…

Shinzo Abe Kimdir?

Japonya’nın 2. Dünya Savaşı sonrasında göreve gelen en genç Başbakanı olan Shinzo Abe, savaştan sonra doğmuş ilk Japon Başbakandır. Parlamenter Kan Abe’nin torunu, eski Japonya Dışişleri Bakanı Shintaro Abe’nin oğludur. Nagata’da dünyaya gelen Shinzo Abe, Seikei Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler okudu. 1979 yılının Nisan ayında Kobe Steel’de çalışmaya başladı. 1982 yılında şirkette n ayrıldı. Yetkili asistan, Dışişleri Bakanı, LDP Genel Konseyi Oturum Başkanı’nın özel sekreteri ve LDP Genel Sekreterliği’nde sekreter oldu. Siyasi bir ailede doğan Abe, 9 Eylül 2007 tarihinde Afganistan’da görev yapan Japon Deniz Kuvvetleri personelini geri çekme planını askıya aldı. 12 Eylül 2007 tarihinde ise sağlık sorunları sebebiyle istifa etti. 478 oyun 328’ini alarak ikinci kez Japonya Başbakanı olan Abe, 2020 yılının Ağustos ayında ülseratif kolit rahatsızlığının tekrarlaması sebebiyle Başbakanlık ve Liberal Demokrat Partisi’nin Genel Başkanlığı’ndan istifa edeceğini açıklamış ve 2020 yılının Eylül ayında görevi devretmiştir.

Shinzo Abe Sağlık Durumu

Japonya’nın batısında Nara kentinde konuşma yaptığı esnada silahlı saldırıya uğrayan ve göğsünden vurulduğu öğrenilen Japonya eski Başbakanı Shinzo Abe’nin sağlık durumu merak ediliyor. Saldırı sonrasında apar topar hastaneye kaldırılan Abe’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü bilgisine ulaşıldı. Japonya Devlet Televizyonu NHK haberi, ‘Abe, kentte Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık havada yapılan etkinlikte yaptığı konuşma sırasında göğsünden vuruldu. Kanlar içinde kalan eski Başbakan acil hastaneye kaldırıldı.’ ifadeleriyle duyurdu.