Siber suçlar şikayet dilekçesi nasıl yazılır?

TAKİP ET

Sanal ortamın günümüzde çok yaygın kullanılması sonucu siber suçlar da ortaya çıkmıştır. Siber suçlara ilişkin şikayet oluşturmak mümkündür. Siber suçlar şikayet dilekçesi nasıl oluşturulduğu araştırılmaktadır. Siber suçlar şikayet dilekçesi nasıl yazılır? Bu haberimizde siber suçlar şikayet dilekçesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte siber suçlar şikayet dilekçesi....

Reklam
Reklam

Şikayetinizi forma aktardıktan sonra EGM'ye  gönderebilirsiniz. Siber suç; internet ortamında bir kişi veya kurumun mahremiyetini veya özel yaşamını tehlikeye atan davranış, hukuken suç olarak tanımlanmaktadır. Siber suça karışan kişiler internet terminolojisinde hacker olarak bilinir. Ayrıca iki tür hacker vardır; bunlar beyaz şapkalı hackerlar ve siyah şapkalı hackerlardır. Siber suç, siyah şapkalı hackerlar veya gruplar tarafından işlenir. Siber suçlar şikayet dilekçesi nasıl yazılır?

Siber suçlar şikayet 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet hayatımızın en vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiştir. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte işlerimizin neredeyse tamamı artık online  hale  geldi. Bu bağlamda normal hayatta işlenen suçların teknolojik evrimi ile sanal dünyada da karşılaşmaktayız. Hacking, veritabanı çalma operasyonları, DDos Bot-Net saldırıları, bir web sitesini veya sosyal profili tehlikeye atabilecek her şey siber suç olarak adlandırılabilir.

Siber suçlar şu şekildedir;

Hacking

Verilere yönelik çalma, eleme geçirme, yayma

DDos, Bot-Net saldırıları

Kurumların bilişim sistemlerine sızma

Bilişim sistemini bozma, verileri silme, zarar verme

Haberleşmenin gizliliği ihlali

Özel hayatın gizliliğini ihlal etme

Kişisel verilerin ele geçirilmesi

İnternet üzerinden yapılan nitelikli hırsızlıklar

Siber suçlar şikayet dilekçesi örneği

………………… CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA

 

MÜŞTEKİNİN;

ADI, SOYADI                  :

T.C KİMLİK NUMARASI :

ADRESİ                             :

 

ŞÜPHELİNİN; (BİLİNİYORSA)

ADI, SOYADI                   :

T.C KİMLİK NUMARASI  :

ADRESİ                            :

SUÇ TARİHİ:  …../…. /………

SUÇUN KONUSU:

1- Yukarıda belirtilen suç tarihinde …….. adlı internet sitesinin …………. adlı kullanıcısı olarak ……………… ismindeki kişisel hesabıma; yine söz konusu internet sitesinin ……………… adlı ve ……………. İsmindeki ……. hesabından ………………………………………. Şeklinde hakaret içerikli elektronik bir ileti gönderilmiştir.

2- Şüphelinin bahsedilen hesap üzerinde belirttiği cep telefonu numarası ve e-mail adresi ….dur. Şüphelinin …. hesapları ile ilintili olduğu her türlü izahtan varestedir. Şüpheli kullanıcı sahte bir hesap olduğu takdirde …. kişiden …. deliller nedeniyle kullanıcı olduğu bakımından makul şüphe duymaktayız.

3-Tarafıma yönelik hakaret içerikli eylemi gerçekleştiren kişi/kişilerin cezalandırılmasını talep ederim.

HUKUKİ DELİLLER:

Not:(EKRAN GÖRÜNTÜSÜ YA DA YAZICI ÇIKTISI VARSA DİLEKÇEYE EK OLARAK BELİRTİLİP EKLENMELİDİR ANCAK BU TÜR DELİLLER ZARURİ OLMADIKÇA DİKKATE ALINMAZ. SUÇUN İSNAD EDİLDİĞİ ŞAHSA AİT MAİL ADRESİ, TELEFON NUMARASI, KİŞİSEL HESABINDA YER ALAN İLETİŞİM BİLGİLERİ BU KONUDA SANIĞA SUÇUN İSNAD EDİLEBİLMESİ BAKIMINDAN ÖNEM TAŞIR.)

NETİCE-İ TALEP: Şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak suç delillerinin tespiti için gerekli emniyet birimlerine müzekkere yazılmasını akabinde iddianame düzenlenmek suretiyle kovuşturmanın yapılarak şüphelinin eylemine uyan TCK veya sair mevzuat gereğince cezalandırılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim. …../…../……….

 

Siber suçlar siber suçlar şikayet dilekçesi