Sibirya Mersin Balığı nedir? Sibirya Mersin Balığı nerelerde görülür?

TAKİP ET

Sibirya Mersin Balığı, Karakaya Baraj Gölü'nde görülmesinin ardından balığa ilişkin araştırmalar başladı. Sibirya Mersin balığı nedir? Sibirya Mersin Balığı nerelerde görülür? Bu haberimizde Sibirya Mersin Balığına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte Sibirya Mersin Balığına ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Elazığ'da Karakaya Baraj Gölü'nde balıkçı ağlarına takılan Sibirya mersin balığı. Balıkla ilk kez karşılaşan balıkçı, şaşkına dönerek balığı tekrar suya bıraktı. Sibirya mersin balığı nedir?

Sibirya mersin balığı 

Filat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi. Doktor İbrahim Akın Temizer, Türkiye'de nesli tehlikede olan Sibirya mersin balığının Karakaya Baraj Gölü'nde görülmesinin kontrol edilmesi gereken önemli bir işaret olduğunu söyledi. Doçent Doktor Temizer, "Bu balıklar Karadeniz, Marmara Denizi ve Kızıldeniz'de nispeten yaygın. Tuzlu sudan tatlı suya göç eden balıklar. Bu balıklar genellikle okyanustan iç sulara yumurtlamak için göç ediyor. .Sularımızda görülmesi .Bu balıklar için normal değildir. Baraj gölüne yumurtalarını bırakmaları havyar üretimi için oldukça önemlidir. Bu balığın havyarı 2 milyona kadar çıkabiliyor'' açıklamasını yaptı.

Sibirya mersin balığı Sibirya mersin balığı nerelerde görülür?