Sıcaklık rekoru geliyor! Meteoroloji uzmanı tarih verip uyardı

TAKİP ET

Türkiye'de son günlerde hava sıcaklığı 40 derecelere dayanırken meteoroloji uzmanlarından Yeni uyarılarda gelmeye devam ediyor. Yeni bir sıcak hava dalgasının Türkiye'de etkili olmaya başlayacağını belirten uzmanlar, önümüzdeki hafta ülke genelinde 5-6 derece daha sıcaklıkların artacağını bildirdi. Sıcaklık rekoru kırılacağını belirten meteoroloji uzmanları, özellikle kronik hastalığı bulunanların dikkatli olmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de son günlerde devam eden yüksek hava sıcaklıklarına yenileri ekleniyor. Özellikle önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları 5-6 derece daha artacak. Rüzgarın da hızını kesmedi ile beraber sıcaklıklar daha da hissedilir hale gelecek. Özellikle Marmara Bölgesi, Ege ve Bodrum gibi bölgelerde hava sıcaklıkları nedeniyle orman yangınları tehlikesi de bulunuyor. Sıcak ve kuvvetler zaman rüzgar nedeniyle sıcak çarpmaları da görülebilir. Uzmanlar özellikle Kronik hastalığı bulunan vatandaşların tehlikeli saatlerde dışarıya çıkmamasını istedi.

METEOROLOJİ KAHİNİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten hava sıcaklıkları ile ilgili sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Dikkat başlığı ile yeni videosunu paylaşan Kerem Ökten, salı gününden itibaren başta Aydın, İzmir ve Muğla illeri olmak üzere Türkiye genelinde yüksek sıcaklıkların görüleceğini belirtti. Ege Bölgesi'nde sıcaklıkların 40 dereceye kadar yükseleceğini söyleyen Kerem Ökten, Marmara Bölgesi ve Akdeniz bölgelerinde de uyardı.

BÜYÜK İLLERDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji kahini Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul'da hava sıcaklığının 33 dereceye kadar yükseleceğini belirterek havanın az bulutlu ve açık olacağını söyledi. İzmir'de ise sıcaklık 39 dereceye kadar yükselecek. Ankara'da hava sıcaklığı 29 derece olurken Bursa'da ise 35 derece sıcaklık görülecek. Antalya'da ise Rüzgarın hızını kesmedi ile beraber nem düşecek sıcaklık 40 derece civarına yükselecek.

SICAK ÇARPMASI VE ORMAN YANGINI TEHLİKESİ

Sosyal medya hesabından Hava durumuna ilişkin bir video paylaşan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, özellikle Bodrum ve Kuşadası'nda rüzgarın kuvvetli olacağını Bu sebeple de sıcak çarpması tehlikesinin bulunduğunu söyledi. Muğla'da 38 Denizli'de 36 derece hava sıcaklığı göreceğini belirten Öktem, sıcaklıklara dayanmanın Bugünden itibaren çok daha zor olacağını ifade etti. Akdeniz Bölgesi'nde ise rüzgarın kuru olarak eseceğini belirten Ökten, Bu sebeple Orman yangınlarına karşı dikkatli olmak gerektiğini dile getirdi. Meteoroloji uzmanı aynı zamanda Kronik hastalığı bulunanların, çocukların ve yaşlıların hava sıcaklıklarının yoğun olarak hissedildiği saatlerde Dışarıya çıkmamalarının sağlıkları açısından önemli olduğunu da dile getirdiği.