Sicil affı anlamı ve önemi nedir? 2021 sicil affı dilekçesi örneği

TAKİP ET

Genellikle bankalarla beraber anılan sicil haffı bir çok insanın merak ettiği konular arasında bulunuyor. İnsanlar internet üzerinden 2021 sicil affı dilekçesi örneğini araştırmaya devam ediyor. Peki sicil affı anlamı ve önemi nedir? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Türkiye’de yüzbinlerce insan kredi veya kredi kartlarında bulunan borçları çeşitli nedenlerden dolayı ödeyemiyor. Bu sebeple bankalar da kişilerin sicilinde kötü bir şekilde duracak icra takibini başlatabiliyor. Bu durumun ortadan kaldırılması anlamına gelen sicil affı bir çok insanın gündeminin üst basamaklarında yer alıyor. Sicil affı işlemini başlatmak isteyen insanlar ‘’2021 sicil affı dilekçesi örneği’’ terimini arama motorları üzerinden araştırmaya devam ediyor. Peki sicil affı anlamı ve önemi nedir?
Sicil Affı Anlamı ve Önemi Nedir?

İnsanlar günlük hayatta yaptığı alışverişlerde kredilere ve kredi kartlarına adeta bağımlı hale gelmişlerdir. Öyle ki ülkemizde kişi başına düşen kredi kartı sayısı 2 olarak hesaplanmıştır. Kredi kartlarından alışveriş yapan fakat kartlarında biriken borçları bankanın belirttiği tarihte ödemeyen kişilerin 90 günlük bir ödeme zamanı bulunuyor ve kartları bu süre içinde kullanıma kapatılıyor. 90 gün içinde bu borçlarını ödemeyen kişiler kara listeye alınıyor ve kredi sicilleri lekeleniyor.
Sicil affı kara listeye giren kişilerin bu durumdan kurtulması adına geliştirilmiş bir sistemdir. Kara listede bulunan kişilerin borçlu oldukları bankaya sicil affı dilekçesi göndermeleri söz konusu sorunlardan kurtulmalarını sağlayacaktır. 
Sicil Affı Sonucu Ne Zaman Belli Olur?
Sicil affı dilekçesinin doğru ve eksiksiz bir biçimde ilgili bankalara tesliminin ardından sonuç süreci başlar. Sicil affı dilekçesinin sonucu genellikle 30 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Sicil affı başvurusu olumsuz olarak noktalanan kişiler ek çözüm yöntemi olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) başvuru yaparak şanslarını bu kurumda da deneyebilirler. BDDK’nın sicil affı dilekçesini sonuçlandırması işlemi de yine 30 gün sürmektedir. 
2021 sicil affı dilekçesi örneği için tıklayınız

sicil affı BDDK 2021 sicil affı dilekçesi örneği