Şiddetli fırtına mağdurlarına müjde! Tazminat hakkı doğuyor!

TAKİP ET

İstanbul başta olmak üzere Bursa, Kocaeli ve İzmir gibi bir çok ilde yaşanan 'Lodos Fırtınası' nedeniyle çok sayıda ev, araç ve tarım arazileri zarar gördü. Konuyla ilgili mağduriyet yaşayan vatandaşlar ise doğal afet sonrası gördükleri zararlarla ilgili tazminat haklarının olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, lodos fırtınası sonrası tazminat alınır mı? Konuyla ilgili İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği'nden önemli bir açıklama geldi.

Reklam
Reklam

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı, doğal afet nedeniyle mağdur olan vatandaşların tazminat hakkında nasıl sahip olabileceği hakkında bilgiler verdi.


Tazminat almak için vatandaşların poliçelerinde fırtına teminatının olmasının gerektiğini söyleyen Bağcı, fırtına kaynaklı zararlarının tümünü trafik sigortasının ödemeyeceğini sadece kaskosu olan araçların hasarlarının kasko şirketi tarafından karşılanacağını belirtti.



TARIM SİGORTASINDA PRİMİN YARISI DEVLETTEN

Tarım sigortaları içinde serada olan ürünler şayet sigortalanmışsa priminin yarısını devletin ödediğini aktaran Turusan Bağcı, kaybın tamamının da tarım sigortalarından alınabileceğini ifade etti.



TAMİNAT İÇİN METEOROLOJİ'NİN RAPORU İSTENEBİLİR



Fırtına kaynaklı doğal afetten dolayı oluşan sağlık giderleri için de kişilerin poliçelerin limit miktarından hem sağlık sigortasından hem de tamamlayıcı sağlık sigortasından ger dönüş alabileceklerini söyleyen Turusan Bağcı, ev ve iş yeri hasarları için de poliçenin karşılayacağı sigorta hasarının fırtına olarak sayılabilmesi için 7 bofor ve üzeri şiddetli rüzgarın etmesinin gerektiği ve bununla ilgili de tazminat başvurularında ek olarak bir meteoroloji raporu istenebileceğini kaydetti.

 

lodos fırtına hasar tazminatı tazminat hakkı fırtına sonrası tazminat hakkı