Sıfır kredi notu nedir? Hesaplanmamış sıfır kredi notu için neler gereklidir?

TAKİP ET

Finansal kuruluşların ve bankaların mal ve hizmetlerinden faydalanabilmek için vatandaşların yapmış oldukları başvurularda pek çok kriterlere ve şart aranmaktadır. Şartlar ve kriterler doğrultusunda vatandaşlar incelemeye alınır. Bu ön değerlendirmeler sonrasında başvuruları onaylanan kişilerin sonraki işlemler yerine getirmesi gerekir. Peki hesaplanmamış sıfır kredi notu nedir? işte merak edilen sorunun yanıtı…

Reklam
Reklam

Vatandaşların başvuru şartlarının değerlendirilmesi sonucunda bankalar yapmış oldukları bu değerlendirme ve inceleme ile göz önünde bulundurduğu şartlar arasında kredi notu ile kredibilite durumları yer alır. Kredi ya da kredi kartı müracaatlarının olumlu ya da olumsuz bir şekilde sonuçlanabilmesi durumunda kredi notu seviyeleri ile kredibilite durumu oldukça bir yere önemli sahiptir. Bankaların prosedürleri çeşitlilik göstermektedir. Bununla beraber bankalar kredi başvurularına onay verirken tüketicilerin, kredi notlarını sorgulayarak değerlendirme yapar. Bu sebeple yapılan değerlendirmelere ek bir şekilde kredi notu düşüklüğü demek aslında mümkündür.

Sıfır Kredi Notu Nedir?

Bankalar tüketicilere kredi ya da kredi kartı verirken ön koşul olarak tüketicinin kredi puanının bankanın istediği derecede olmasına bakmaktadır. Kredi kayıt bürosu (KKB) tarafından kayıt altına alınan raporlar sistem üzerinden aratılarak başvuru sahibinin kredi notu öğrenilir. Sorgusu yapılan kredi notları, finansal çalışmaların tamamını bankaların bilgisine sunmaktadır ve kredi puanlaması bu çalışmalar doğrultusunda şekillenerek bankaların kişileri incelemesine olanak tanır.

Bankaya Başvuruyu Etkileyen Kriterler Nelerdir?

Başvuruda bulunan kişinin, kredi ya da kredi kartı müracaatının olumlu bir şekilde sonuç vermesinin başka şartlarda aranmaktadır. Kredi notuyla beraber başvuruda bulunan kişinin üzerine kayıtlı kredi ve kredi kartları, fatura ödemeleri, borç ödeme alışkanlıklarına da bakılmaktadır. Başvuru sahibinin onay alabilmesi bankaya sadık olarak, bankayı zora sokmayacak şekilde yerine getirilmesi kriterlerine uygun olması gerekmektedir. Yapılan sorgulama sonucunda da hesaplanmamış sıfır kredi notu ile karşılaşılabilir. 

 

Sıfır Kredi Notu Nedir, Kredi Notunun Olması İçin Ne Olması Gerekir?

Hesaplanmamış sıfır kredi notu:

Vatandaşların herhangi bir finansal faaliyetinin bulunmamasından kaynaklı olarak, kredi notunun olmaması anlamına gelmektedir.

 

Kredi Notu Neye Göre Belirlenir?

Vatandaşların, herhangi bir banka ya da finansal kuruluş ile alım satım işlemlerinin olması, 

Bankanın kredi kartını kullanması, 

Bankadan kredi çekmiş olması,

Kişinin banka ile ilişkisinin olduğunun ve böylelikle kredi puanının artık olduğunun anlamına gelir. Fakat bu kriterlerin yanında bankalarda herhangi bir finansal çalışma kaydı olmayan ve fikir sahibi olamayan tüketiciler de riskli müşteri kategorisinde yer alırlar. Bu nedenden dolayı kişilerin, kredi notu yükseltme uygulamaları ile iyi bir kredi notuna sahip olmaları önerilmektedir.

sıfır kredi notu nedir hesaplanmamış kredi notu nedir hesaplanmamış sıfır kredi notu neye göre belirlenir