Sigara fiyatlarına görülmemiş 7 TL zam geldi! Kent, LM, Winston, Marlboro, Camel tiryakilere böylesi olmaz dedirtti! O tarihte...

TAKİP ET

Sigara fiyatları bağlamında her geçen gün haberler gelmeye devam ediyor. Son gelen haberler ise tiryakileri kahredecek. Kent, LM, Winston, Marlboro, Camel fiyatlarına tam olarak 7 lira zam yapılacak. İşte son dakika güncel sigara fiyatları...

Reklam
Reklam

Sigara fiyatlarına görülmemiş 7 TL zam geldi! Kent, LM, Winston, Marlboro, Camel tiryakilere böylesi olmaz dedirtti! O tarihte... Tütün ve tütün ürünleri tüketen yurttaşların yanı sıra tüm market ve tekel sahipleri de merak ediyor. Bu anlamda sigaraya yapılacak olan zam ÖTV kapsamında getirilen vergi zammının sonrasında tekrardan merak edilir olmuş durumda. Zam ya da indirim alıp almayacağı ile bir hayli merak edilir duruma gelmiş olan sigara markalarının son fiyatı da nihayet netleşti! 


 

PHİLİP MORRİS MARKA ZAMLI SİGARA FİYATLARI


Winston Slender: 22 TL'den satılıyor

Winston Xsence: 24 TL'den satılıyor

Marlboro Roll 50: 25,00 TL'den satılıyor

Marlboro Edge: 25,00 TL'den satılıyor

Tekel 2000: 23,5 TL'den satılıyor

Tekel 2001: 23,5 TL'den satılıyor

Kent: 24,00 TL'den satılıyor

Kent D Range: 24,00 TL'den satılıyor

Marlboro Touch: 26,00 TL'den satılıyor

Marlboro: 27,00 TL'den satılıyor

Parliament: 27,50 TL'den satılıyor

L&M: 23,50 TL'den satılıyor

Muratti: 25,00 TL'den satılıyor

Muratti BLU: 24,00 TL'den satılıyor

Lark: 24,00 TL'den satılıyor

Chesterfield: 23,50 TL'den satılıyor

Kent Blue: 24,00 TL'den satılıyor

Kent Slims: 27 TL'den satılıyor

Viceroy: 24,00 TL'den satılıyor

Pall Mall: 24,00 TL'den satılıyor

Samsun 24,00 TL'den satılıyor

Maltepe: 24,00 TL'den satılıyor

Rothmans: 23,50 TL'den satılıyor



SİGARA FİYATLARINA ZAM İÇİN HAZIRLIK VAR 

Tütün ve tütün ürünlerini tüketen yurttaşların sıcak gündemi olan sigara fiyatları bağlamında olumsuz haberler Kulliye'den gelmeye devam ediyor. 

Resmi Gazete bağlamında açıklanan son kararlarda bunu oldukça yakından görüyoruz.  Sigaradan alınan ÖTV oranları daha da artacak. Konuyla alakalı son hali kendi sosyal medya hesabından aktaran Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, vatandaşa zam haberini veren isim oldu!

Özgür Aybaş; "Şarap ve şarap bazlı içeceklere ÖTV zammı 14,4 Şhot ürünlere 7 TL zam geçişi oldu. Tütün içersinde ÖTV seviyesi %40’dan %55’e yükseldi. İnsanların gereksinim listelenmesinde sigara ya da alkol bundan sonra son sıralarda. Küçük bir kesim çok varlıklı olurken toplumun büyük fazlalığı açlık sınırının altında yaşamaya başladı" diyerek, meslektaşlarının problemlerine ilgi çekti. 

MAKTU VERGİ NE DEMEK?

Maktu vergi, mükellefler arasında fark yapılmaksızın, değişik oranlarda değil, herkesten eşit olarak alınan vergidir. Baş ve damga vergilerini misal olarak verilebilir. Bazı harç çeşitleri de bu vergi kapsamındadır.

Yükümlülerden, genelde eşit miktarlarda alınan vergilere verdiği isimdir. Baş vergileri, konut üzerinden aynı miktarlarda alınan vergiler, bu bakımdan maktu vergi sayılır. Maktu vergiler Özü itibariyle tersine gelişmiş ve adaletsiz vergilerdir. Zira yükümlülerden eşit olarak alınınca, gelir ve servet yükseldikçe verginin seviyesi düşmektedir.