Sigaraya zammı geldi? 4 Ocak 2022 sigara fiyatları ne kadar oldu?

TAKİP ET

Alkol ve sigara grubu üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yaşanan artışlar sonrası her iki grubun fiyatları da değiştiriliyor. Yüzde 47 olarak değiştirilen ÖTV'nin ardından vatandaşlar güncel sigara fiyatlarını araştırma başladılar. Peki, Sigaraya ne kadar zam geldi geldi? 4 Ocak 2022 sigara fiyatları ne kadar oldu?

Reklam
Reklam

Hükümetin açıkladığı Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) alkol ve sigara grubundan alınan 0,4851 TL'lik maktu vergi 0,7150 TL’ye yükseltildi. Hal böyle olunca sigara paketlerindeki 9,766 TL olan asgari maktu vergi de 14,394 TL’ye yükselmiş oldu.


Yapılan bu artışın hemen ardından ise asgari maktu vergi sınır fiyatının sigara paketi başına 15,50 TL’den 22,85 TL’ye yeniden güncelleme gelmesine neden oldu. Yapılan yeni zamla birlikte sigaranın güncel fiyatlarının listeleri de açıklanmaya başlandı. Peki, 4 Ocak güncel sigara fiyatları ne kadar oldu? 


SİGARA FİYATLARINDA NASIL DEĞİŞİKLİK YAPILACAK?

Sigara vergilerinde yapılan yüzde 47,4 seviyesindeki enflasyon güncellemesiyle birlikte mevcut sigara fiyatlarındaki vergi yükü de yüzde 81’den yaklaşık olarak yüzde 96 oranına yükselecek. Yapılacak yeni güncelleme ile birlikte sigara fiyatlarında da 3 ile 5 TL arasında bir artış yaşanması bekleniyor.


Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Philip Morris grubunda olan tüm sigaralara 4 TL'lik bir zam geldiğini duyururken yayınlanan listede en ucuz sigaranın 21,50 TL, en pahalı sigaranın ise 25,50 TL'ye yükseldiği görüldü.


 

4 ocak 2022 sigara fiyatları güncel sigara fiyatları sigara zammı sigara fiyat listesi