SIM kartı bloke kaldırması nasıl yapılır?

TAKİP ET

Güvenlik açısından SIM kartı değişimi yapıldığında, numaranın kayıtlı olduğu bankalara uyarı mesajı gitmektedir. Giden bu uyarı mesajın ardından ise bankalar herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmasın diye kartı bloke etmektedir. Peki, SIM kartı bloke kaldırma işlemi nasıl yapılmaktadır?

Reklam
Reklam

SIM kartı değişikliği yaptığınızda, numaranızın kayıtlı olduğu bankalar intenet ve mobil bankacılığı direkt olarak bloke etmektedir. Bunun nedeni ise üçüncü şahısların cep telefonu numaranızı başka bir SIM kartına taşıyarak hesap bilgilerinize ulaşmasına engel olmak içindir. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası SIM kartı bloke kaldırma işlemleriniz sizler için derledik. 

SIM kartı bloke olduğunda ne gibi işlemler yapılmaz? 

SIM kartınız bloke olduğunda erişim yetkiniz tamamıyla ortadan kalkar ve yapmak istediğiniz herhangi bir işlemi gerçekleştiremezsiniz. SIM kartınız bloke olduğu içinde, kullanmış olduğunuz bankanın intenet ve mobil bankacılık işlemlerine ulaşamazsınız. Hesabınızı açamayacağınız içinde kişisel bilgilerinize ulaşıp güncelleme yapamazsınız. 

Aynı zamanda, anlaşmalı iş yerlerinden alışverişi kredisi ve intenet alışverişleri için kullanılan 3 boyutlu güvenlik sistemini kullanamazsınız. Her bankanın SIM kart bloke kaldırma işlemi farklı olduğu için bu işlemi gerçekleştirmek için bankanın şubesine gidebilir ya da işleminizi müşteri hizmetlerini arayarak gerçekleştirebilirsiniz. 

Vakıfbank SIM kart bloke kaldırma işlemi 

SIM kart değişikliği yaptığınızda tek kullanımlık olan SMS’leri alamazsınız ve Vakıfbank mobil veya intenet bankacılığı kullanabilmek için SIM kartı bloke kaldırmanız gerekmektedir. SIM kartı bloke kaldırma işlemini birçok farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

SIM kartınızın blokesini kaldırmak için numarası 0850 222 0 724 olan Vakıfbank müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.  

Vakıfbank şubelerine giderek de SIM kart bloke kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.  

SIM kart bloke kaldırma işlemi için Vakıfbank ATM’lerini de kullanabilirsiniz. 

Halkbank SIM kart bloke kaldırma işlemi 

SIM kartı değişliğinde Halkbank tarafından bloke edilen kartınızdaki bloke işlemini kaldırmak için şu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz: 

SIM kartınızın blokesini kaldırmak için numarası 0850 222 0 400 olan Halkbank müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.  

Herhangi bir Halkbank şubesine gidip dilekçe doldurarak da SIM kartı bloke kaldırma işlemi için talepte bulunabilirsiniz. 

Ziraat Bankası SIM kart bloke kaldırma işlemi

SIM kartı değişliğinde Halkbank tarafından bloke edilen kartınızdaki bloke işlemini kaldırmak için şu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz: 

Ziraat Bankası tarafından bloke edilen SIM kartınız için ilk olarak 7/24 ulaşabileceğiniz 0850 220 00 00 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak, SIM kartınız üzerindeki bloke aldırma işlemini kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. 

Size en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek de bu işlemi kolayca halledebilirsiniz. Bunun için dilekçe doldurmanız gerekir. 

Son olarak da Ziraat Bankası ATM’lerinden de SIM kart bloke kaldırma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

sim kart bloke sim kart bloke kaldrıma işlemleri halkbank vakıfbank ziraat bankası