Sinan Ateş soruşturmasında gözaltı sayısı 20'ye yükseldi

TAKİP ET

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 2 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Böylece Sinan Ateş cinayetinde gözaltı sayısı 20'ye yükseldi.

Reklam
Reklam

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, Geçtiğimiz günlerde sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu Hayatını kaybetmişti. Sinan ateşin öldürülmesi olayında azmettirici Doğukan Çep'e yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen 2 kişi daha İstanbul'da göz altına alındı.

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan azmettirici Çep, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından İstanbul Beykoz'da Bir otelde yakalanmıştı.

Gözaltı sayısı 20'ye yükseldi

Sinan Ateş cinayeti ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce 18 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 2 şüpheli ile birlikte gözaltı sayısı 20'ye yükseldi. Diğer yandan sorguları tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheli daha önce tutuklanmıştı. 1 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Emniyette işlemleri tamamlandıktan Sonra adliyeye sevk edilen ikisi özel harekat polisi 4 şüpheli daha çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece dosyada tutuklu sayısı 10'a yükseldi.