Sindirim sorunları yaşarken bu besinlerden mutlaka uzak durun

TAKİP ET

Sindirim sorunları sık sık herkesin başına gelebiliyor. Özellikle mide ve bağırsakta yaşanan sorunlar tedbir alınmadığında büyük sorunlara yol açabilir. Hele bu besinleri tüketirseniz…

Reklam
Reklam

Sindirim sorunları herkesin başına çeşitli sebeplerden en az bir kere gelmiştir. Bu sorunlara özellikle mide ve bağırsakta daha çok rastlanır. Tedbir alınmadığındaysa çok daha büyük felaketlere kadar götürebilir. Hele bir de bu besinler tüketilirse bağırsaklarınız adeta pimi çekilmiş bir bomba haline gelir!

Bağırsak sorunları

Bağırsak sorunları kişilerin genetiğine ve tüketilen besinlerin içeriklerine göre farklı şekillerde boy gösterebilir. Bu sorunlara örnek olarak gaz, reflü, şişkinlik, kabızlık ve ishal başta olmak üzere pek çok rahatsızlık söylenebilir. Bazı hastalıklar kronik olsa da çoğu dış etkenler, düzensiz ve sağlıksız beslenmeden ileri gelen hastalıklardır.

Saydığımız tüm bu rahatsızlıkları çok daha kötü hale getirecek olan bu besinlerden kesinlikle uzak durulmalıdır.

Cipsler

Cipsler abur cubur sınıfının vazgeçilmez bir elemanıdır. Eşsiz lezzetine bir diyeceğimiz yok, ancak lezzetinin yanında da oldukça fazla zararlı bir besindir. Bu zararlarından biri de sinidirim bozuklukları üzerine. Cips ve hamur işleri gibi içerisinde beyaz un barındıran tüm besinler bağırsakları daha fazla çalışmaya iter. Sindirim ve bağırsak sorunu yaşayan biri cips tüketirse rahatsızlığını  üç dört kat artırmış olacaktır.

Şekersiz sakız

Sakızın sindirim üzerindeki etkisini herkes biliyordur. Ancak şekersiz sakıza hepiniz şaşırmış olabilirsiniz. Şekersiz sakızın içeriğinde bulunan bir bileşik şeker kadar kalorisi olmayan besinlerde tatlandırıcı olarak kullanılır ve sindirimi çok zordur. Bu sebepten ortaya sindirim rahatsızlıkları çıkabilir.

Şeker

Artık biliniyor ki artan gıda çeşitliliğinde neredeyse hepsinde yapay tatlandırıcı, rafine şeker ve glikoz bulunuyor. Bu saydığımız kimyasal özellikler zaten tüm vücutta sayısızca olumsuzluk oluştururken özellikle sindirim bozuklukları üzerine oldukça etkilidir. Bu yüzden sindirim rahatsızlığı yaşadığınızı hissettiğiniz az içerisinde yapay şeker ve tatlandırıcı olan tüm gıdalardan uzak durmaya çalışın.

Lahana

Lahana, brokoli ve Brüksel lahanası gibi besinler turpgiller kategorisine girmektedir. Bu grupta bulunan sebzeler gaz oluşumuna sebep olabilir. Çünkü içerisinde rafinoz adı verilen bir şeker bulunur. Zaten rahatsızlık hissettiğiniz durumda üstüne bir de gaz sorunu eklenirse yaşayacağınız sancılı ağrıları hayal bile edemiyoruz.

Kuru fasulye

Kuru fasulye denince akla ilk gelen şey gaz sancıları olur. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yaşanılan ağrıların üzerine bir de gaz sancısı eklenirse rahatsızlığınız oldukça katlanılmaz bir hal alır. Bu sebepten özellikle bu besinlerden uzak durmakta fayda var.