Sırtın sağ tarafı neden ağrı yapar? Sırtımın sağ alt tarafı ağrıyor ne yapmalıyım?

TAKİP ET

Masa başı işte çalışanlar sağ alt sırt ağrısından şikayet etmektedir. Sırtı ağrıyan vatandaşlarımız sırtın sağ tarafı neden ağrı yapar, sırtın sağ alt tarafı neden ağrı yapar, sırtın sağ tarafı ağrırsa çözümleri nelerdir sorularının yanıtlarını arıyor.

Reklam
Reklam

Sırt ağrısı birçok vatandaşımızın en çok şikayet ettiği konuların başında gelmektedir. Özellikle sağ alt sırt ağrısı insanları en çok zorlayan ağrılardandır. Masa başı işte çalışanlar sağ alt sırt ağrısından şikayet etmektedir. Sırtı ağrıyan vatandaşlarımız sırtın sağ tarafı neden ağrı yapar, sırtın sağ alt tarafı neden ağrı yapar, sırtın sağ tarafı ağrırsa çözümleri nelerdir sorularının yanıtlarını arıyor.

Burkulma

Alt sırt ağrılarının en büyük nedeni burkulmalardır. Burkulma ile zorlanma aslında aynı yaralanmalardır. Burkulma bileklerdeki dokuları yırttığında ya da fazla uzattığında oluşmaktadır. Zorlanma olursa kaslarda ya da tendonlarda yırtılmalar oluşmasıyla meydana gelir. Sırtın alt kısmında kramp, spazm, sertlik, şişlik ve morarma gibi hallerde kendini gösterir.

Disk Zarar Görmesi

Disk dejenerasyonu genellikle yaşlanma sürecinin doğal sorunudur. Diskler yaşlanmaya bağlı olarak çürür. Sonrasında yıpranma ve aşınma meydana gelir. Sonrasında birbirine sürtmeye başladığında ağrı meydana gelir. Bu ağrı oldukça rahatsız edicidir. Doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Aksi halde gerçekten ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Osteoartrit

Alt sırt ağrısına neden olan ve yaşlanmaya bağlı gelişen bu ağrı en yaygın durumlardan biridir. Genellikle eklemlerde yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

Kasların Dengesiz Olması

Sağ altta oluşan sırt ağrısını tespit etmek zor olabilmektedir. Bunun için çeşitli egzersizler ve kas hareketleri yaparak ağrının yerini tespit edebilirsiniz. Bu rahatsızlık da yaygın bir hastalıktır. Kas sisteminin doğal dengesinin bozulduğu durumlarda ortaya çıkar.

sağ alt sırt ağrısı sağ alt sırt ağrısı neden olur