Şivlilik nedir? Şivlilik kutusu nedir? Konya Şivlilik kutusu başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?

TAKİP ET

Üç ayların gelişiyle birlikte kutlanan Şivlilik geleneği hakkında bilgi sahibi olmayan müslümanlar internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki Şivlilik nedir? Şivlilik kutusu nedir? Konya Şivlilik kutusu başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Konya Büyükşehir Belediyesi üç ayların gelişiyle birlikte kutlanan şivlilik geleneği hakkında önemli bir duyuru yaptı. Şivlilik kutusunun başvurularının yakında başlayacağını ifade eden yetkililer başvuru sürecinin Şubat ayı içerisinde başlayacağını ifade etti. Belediye bu seneki şivlilik hediye sayısının 100 bine çıkarıldığını da duyurdu. Şivlilik geleneği hakkında bilgi sahibi olmayan müslümanlar ise daha fazla bilgi sahibi olmak için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Şivlilik nedir? Şivlilik kutusu nedir? Konya Şivlilik kutusu başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?

Şivlilik Nedir?
Anadolu’da sadece Konya ilinde kutlanan Şivlilik’in kelime kökeninin kandil kelimesinden geldiği düşünülmektedir. Hicri takvime göre üç ayların başlangıcı olarak bilinen recep ayının ilk perşembe geçesi ve Regaip Kandili sabahında kutlanan Şivlilik bu sene 2 Şubat 2022 Perşembe günü kutlanacak. 3 Şubat 2022 Cuma günü ise çocuklar kapı kapı dolaşarak ‘’kandiliniz mübarek olsun’’ sözleriyle beraber insanlara ‘’şivlilik’’ diye seslenecek. 
Konya Şivlilik Kutusu Başvurusu Ne Zaman, Nasıl Yapılacak?
Konya Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Şivlilk kutusu başvurularının 1 Şubat 2022 Salı saat 20.00’den itibaren alınacağını duyurdu. Açıklamada 1 Ocak 2012- 31 Aralık 2017 tarihleri arasında doğan çocukların başvurularının kabul edileceği ifadeleri de yer aldı.
Şivlilik kutusu başvurusu için tıklayınız

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Şivlilik kutusu başvurusu üç aylar Regaip Kandili Konya