Sivrisinek ısırığı nasıl geçer? Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?

TAKİP ET

Özellikle yaz aylarında birçok kişinin korkulu rüyası olan sivrisinekler dikkat edilmesi gereken hayvanlar arasında yer almaktadır. Sivrisinek ısırığı nasıl geçer, ısırığa ne iyi gelir soruları sıklıkla sorulmaya başlandı. Sivrisinek hakkında merak edilenler detaylarıyla haberimizde

Reklam
Reklam

Sivrisinekler genel olarak kısa ömürlü hayvan olarak bilinmektedir. Fakat insanları ısırdığı zaman bazı sorunlar ile karşı karşıya kalınabilir. Sivrisinek ısırıklarından sonra şişme, kızarma ve kaşıntı gibi semptomlar görülebilir. Sivrisinek ısırıklarına karşı alerjik durumu olan kişilerde vardır. Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir sorusunun yanıtı şöyledir

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?

Buz: Sivrisinek ısırıklarından sonra ısırık üzerine soğutma etkisi iyi gelmektedir. Buzun soğutma etkisi olduğundan ısırığın üzerine bölge uyuşma etkisi yaratarak kaşıntı da engellenir.

Karbonat: Sadece sivrisinek ısırıklarında değil insan sağlığı için de karbonat yararlıdır. Sivrisinek ısırıklarında olumsuz etkilenmemek için ısırığın üzerine karbonat sürülür ve kaşıntıyı alır.

Elma sirkesi: Cilt hastalıklarında kullanılan elma sirkesi bitkisel tedavi yönetemi olarak da tercih edilmektedir. ısırığın kaşınmaması ya da kızarmaması için elma sirkesi sürülür. 

Lavanta yağı: Lavanta yağının sayısız faydasından söz etmek mümkündür. Cilde doğrudan uygulandığı herhangi bir sorun teşkil etmeyen ender uçucu yağlar arasındadır. Pamukla birlikte ısırığın olduğu bölgeye uygulandığında, kısa süre içerisinde etkisini gösterir.

Limon: Limon içerisinde bulunan asitler ısırığın kaşınmasını ve şişmesini engellemektedir. Sivrisinek ısırığı nasıl geçer?
 
Alerjik bünyeye sahip olan kişilerde farklı etkiler görülürken sivrisinek ısırıklarına poşet çay koyularak şişkinliği alır ve kızarmasını önler. Bunun yanı sıra poşet çay kullanımında sivrisinek durumlarında ilk sırada kullanılır. 

Sivrisinek ısırğı tedavisi nasıl yapılır?

Kaşıntı ve kızarıklığı hafifletmenin en etkili ve kolay yöntemlerinden biri 10 dakikalık soğuk kompres uygulamaktır.

Sivrisinek ısırığına bir parça diş macunu sürerseniz kaşıntısı geçer ve şişkinliğini alır.

Antibakteriyel etkiye sahip olan balı sırığın üzerine bir miktar sürdüğünüzde kaşıntının geçmesi uzun sürmeyecektir.

Soğutulmuş poşet çay torbaları şişkinliği alır ve ısırığın olduğu bölgenin nemlenmesini ve kaşıntının geçmesini sağlar.Sinek ısırığında krem tedavisi
Sivrisinek ısırıklarından sonra bazı kişilerde kızarıklık, şişlik ve yanma gibi durumlar görülebilir. Bu durumlarda ise alerjik reaksiyonların sonucunda krem tedavisi yapılarak 1-2 gün içerisinde geçmektedir. Kaşıntı önleyici kremler de oldukça kullanılmaktadır. 


Bebeklerde sinem ısırığına ne iyi gelir?
Yetişkinlere göre bebeklerde bağışıklık daha düşüktür. Bu nedenle sivrisinek ısırıklarında bebekler daha fazla etkilenmektedir. Bebeklere özel sivrisinek koruyucu spreyler vardır. Sivrisinek ısırıkları olmaması için cibinlikte kullanılmaktadır. 

Karbonatla suya bir pamuk batırdıktan sonra sinek ısırığının olduğu yeri silebilirsiniz.

Bir havluya sardığınız buz ile soğuk uygulaması yapabilirsiniz.

Bir kalem ile ısırığın olduğu yere 10 saniye kadar bastırabilirsiniz.

Tüm bunlar işe yaramıyorsa eczaneden alacağınız bir alerji kremini kullanabilirsiniz.    Sivrisinek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelen doğal ilaçlar

Önce bölgeyi su ve sabunla temizlemelisiniz.

Sonrasına buz uygulaması yaparak rahatlama sağlayabilirsiniz.

Buzdolabında bekletilmiş çay poşetlerini bu bölgeye uygulayabilirsiniz.

Sarımsağı rendeleyerek bir yağ ile karıştırıp bu bölgeye sürebilirsiniz.

Yulaf ezmesini, su ile karıştırarak bu bölgeye sürebilirsiniz.

Bu bölgeyi fesleğen ile ovarak rahatlama sağlayabilirsiniz.

Aloe vera bitkisinin içeriğindeki jeli bu bölgeye sürebilirsiniz.

sivriksinek ısırığına ne iyi gelir sinek ısırığı nasıl geçer bebeklerde sinek ısırığı