Sivrisinek ısırıklarını önlemenin 7 doğal yolu

TAKİP ET

Konu kaşıntılı sivrisinek ısırıklarını savuşturmak olduğunda, sentetik kovucular tek seçeneğiniz değildir. Sinir bozucu sivrisinekleri savuşturmak için başka nelerin işe yaradığını öğrenin.

Reklam
Reklam

Daha sıcak hava, yürüyüş, güneşlenme ve barbekü gibi açık hava etkinliklerinin tadını çıkarmak anlamına gelir. Bu artıların yanında küçük bir sıkıntı daha geliyor: sivrisinekler. Sıcak havalarda gelişen bu sinir bozucu haşereler, herkesin yaz eğlencesine gölge düşürebilir. Ama sivrisinekleri caydırmanın yolları var, böylece güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Anket üzerinde çalışan PhD, Immo Hansen, “Sonuçlar, gelecekte sadece sentetik kovucular için değil, aynı zamanda doğal kovucular için de bir pazar olacağını gösteriyor” diyor.

Conlon, doğrudan cilde uygulanan doğal kovucuları kullanırken, EPA kayıtlı olanları kullanmak ve etiketleri her zaman kontrol etmek önemlidir, diye hatırlatıyor Conlon. Hassas bir cildiniz veya bilinen bir cilt alerjiniz varsa, önce kolunuzun iç kısmına küçük bir damla uçucu yağ uygulayarak cildinizi test etmek iyi bir fikirdir.

İşte sivrisinek ısırıklarını önlemenin 7 doğal yolu:

1. LİMON OKALİPTÜS

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) , EPA tescilli bir kovucu olan  limon okaliptüsünü sivrisinek kovucuda aktif bir bileşen olarak sınıflandırmıştır. Fitoterapia dergisinde Haziran 2014'te yayınlanan bir çalışmada, limon okaliptüs esansiyel yağının 12 saate kadar sivrisineklere karşı yüzde 100 koruma sağladığı bulundu.

Conlon, “Çok iyi bir kovucudur” diyor. “Sadece üç yaşından küçük çocuklarda kullanmayın; onlar için onaylanmadı.”

Bonus: Limon okaliptüs ayrıca tıkanıklık ve öksürük gibi soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.

2. CATNİP YAĞI

Çoğu insanın kedi nanesi hakkında bildiği şey, kediler üzerindeki etkisidir. Ama aynı zamanda bir mutfak bitkisi olarak da kullanılabilir veya sigara gibi içilebilir. Araştırmalar, sivrisinekleri kovmak için de kullanılabileceğini gösteriyor.

Ancak bu, sağlıklı yaşam savunucusu ve uçucu yağlar eğitmeni Stephanie Maslow-Blackman'a göre, kedi nanesinden buhar distilasyonu ile elde edilen kedi nanesi yağının sizi birden kediler için çekici hale getireceği anlamına gelmiyor.

"Yağ ile bitki arasındaki fark, yağı bitkiden çıkardığınızda, yağın bitkinin sahip olabileceği yan etkilere sahip olmamasıdır. Örneğin, ağaçlara alerjiniz varsa ve sedir ağacı yağı kullanıyorsanız, alerjik reaksiyon yaşamayacaksınız ”diyor Maslow-Blackman.

Yani daha fazla kedi arkadaşına sahip olmak istiyorsan başka bir yol bulmalısın. Ancak bu yağ EPA onaylıdır ve Conlon'a göre size sivrisineklerden yedi saat koruma sağlayacaktır.

3. NANE YAĞI

Portland, Oregon merkezli Amerikan Sağlık Bilimleri Koleji'ne göre, nane yağı doğal bir böcek ilacı ve sivrisinek kovucudur . Bu yağı limon gibi diğer kokularla karıştırıp naneli bir koku için cildinize sürebilirsiniz. Ancak Maslow-Blackman, "Nane yağı sıcak bir yağdır" diye vurguluyor, bu da doğrudan cildinize uygulandığında sıcak bir his uyandırabileceği ve ciltte kızarıklıklara neden olabileceği anlamına geliyor. Bunu önlemek için nane yağının kanola yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmesini önerir.

4. LİMON YAĞI

Temmuz 2016'da Dünya Eczacılık ve Eczacılık Bilimleri Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre, limon otu yağı ticari sivrisinek kovucularla karşılaştırılabilir. Maslow-Blackman'a göre, limon otu yağını başka bir uçucu yağ (tarçın kabuğu yağı gibi) ile birleştirmek, kovucu etkisini daha güçlü hale getirecektir.

5. IR3535

Sentetik bir amino asit olan IR3535, böcek kovuculardaki en yaygın aktif bileşenlerden biridir. IR3535 içeren kovucular çoğunlukla krem ​​formundadır ve çoğu eczanede bulunur. Conlon'a göre amino asit, böceklerin koku alma duyusunu bozar ve mükemmel bir kovucudur.

“Toksisitesi yok ve size sekiz saat koruma sağlıyor” diyor.

6. BİR FAN KULLANIN

Ohio Eyalet Üniversitesi'nde kentsel peyzaj entomolojisi profesörü olan  David Shetlar, Cleveland.com'a sivrisineklerin kötü uçucular olduğunu söyledi. Bu nedenle, bir yaz günü dışarıda oturuyorsanız, sivrisinekleri uzak tutmak için yanınızda elektrikli bir vantilatör getirin.

7. DURAN SUYU ORTADAN KALDIRIN

Mayo Clinic'e göre evinizin veya bahçenizin etrafındaki herhangi bir havuz veya su birikintisi hızla sivrisinek üreme alanı haline gelebilir. Evinizin etrafındaki alanı bu böceklerden uzak tutmak için ipuçları şunları içerir:

Tıkanan çatı olukları

Herhangi bir çocuk havuzunu boşaltmak

Herhangi bir kuş banyosundaki suyu haftalık olarak değiştirmek

Çöp tenekesi kapaklarında yağmurun birikmemesini sağlamak

Saksıları veya kullanılmayan diğer kapları baş aşağı saklamak.