Siyaset gündemine Metaverse damga vurgu! Metaverse ile ilgili alınan kararlar nedir? Metaverse hakkında hangi açıklamalar yapıldı?

TAKİP ET

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kendimizi dijital çağın içerisinde bulduk. Son günlerde ilginin arttığı yakın geleceğin dijital dünyası metaverse, siyaset gündeminde de yerini aldı. AK Parti'nin 7'nci olağan kongresinden sonra kurulan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı da metaverse ile ilgili çalışmalarına hız verdi. Peki, Metaverse ile ilgili alınan kararlar nedir? Metaverse hakkında hangi açıklamalar yapıldı? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Gelişen ve değişen teknoloji birçok alanda yenilikleri de beraberinde getirmektedir. Dijital çağ içerisine irmemizle birlikte birbirinden farklı alanlarda değişikliklerde karşımıza çıkmaktadır. Son günlerde ilginin arttığı yakın geleceğin dijital dünyası metaverse, siyaset gündeminde de yerini aldı. AK Parti’nin 7’nci olağan kongresinden sonra kurulan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı da metaverse ile ilgili çalışmalarına hız verdi. Peki, Metaverse ile ilgili alınan kararlar nedir? Metaverse hakkında hangi açıklamalar yapıldı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Metaverse hakkında hangi açıklamalar yapıldı?

Son zamanlarda sık sık duyduğumuz metaverse yakın geleceğin dijital dünyasıdır.  Sık sık karşılaştığımız bu kavram siyaset dünyasının da gündemine bomba gibi düştü.  AK Parti’nin 7’nci olağan kongresinden sonra kurulan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı da metaverse ile ilgili çalışmalarına hız verdi. Yapılan açıklamalar üzerine pek çok kişi konu hakkında detaylı bilgi almak için internette araştırma yapmaya başladı. AK Parti 7’nci olağan kongresinde değinilen konu ile ilgili yapılan açıklamalar merak ediliyor. 

Bu kapsamda, 19 yılda ülkeye kazandırılan eser ve hizmetler metaverse dünyasına taşınıyor. Ayrıca Başkanlık, birim toplantısını metaverse üzerinden yapmak için de çalışma başlattı. Bununla ilgili hazırlanan bir video da başkanlığın Twitter hesabından paylaşılırken, ilk toplantı da bu hafta gerçekleştirilecek. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, yapılan çalışmalarla ilgili şunları kaydetti:

“AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı olarak metaverse çalışmalarını arttıracak ve bu çalışmalarımızı 81 il teşkilatımız ile ülke genelinde yaygınlaştıracağız.”

 

Metaverse ile ilgili yapılacak olan çalışmalar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Hangi kararların alınacağı, neler yapılacağı gibi konularda fazlasıyla merak edilmektedir. ilerleyen süre içerisinde neler yapılacağı hakkında açıklama yapılması beklenmektedir.

Metaverse ile ilgili alınan kararlar nedir Metaverse hakkında hangi açıklamalar yapıldı AK Parti metaverse gündemi AK Parti metaverse açıklamaları