Siyaset kulislerinde öne çıkan iddia: Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'ye Milli Eğitim Bakanlığı teklif edecek

TAKİP ET

2023 seçimlerine doğru siyaset gündemi oldukça hareketli. Millet İttifakı'nın ortk adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi'ni ziyaret edeceğine dair açıklamaları siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Reklam
Reklam

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşüp görüşmeyeceği merak edilirken siyasetin gündeminde iki ismin ne zaman bir araya geleceği ve görüşme gerçekleştireceği konusu var. 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde kulislerde Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’ye Milli Eğitim Bakanlığı teklif edeceği iddiası öne çıkmaya başladı.

KILIÇDAROĞLU MEMLEKET PARTİSİ’Nİ ZİYARET EDECEK

Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınına konuk oldu ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Siyasetin gündemi 2023 seçimleri. Seçim süreci ile ilgili de yorumlarını dile getiren Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylığına da değindi. Canlı yayında kendisine yöneltilen ‘Muharrem İnce ile görüşecek misiniz?2 sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, ‘Ben bütün partileri ziyaret ederim. Memleket Partisi’ni de ziyaret edeceğim. Olması gereken şu, birinci turda bu işi alıp Türkiye’yi ikinci kez yormamak lazım. Doğrusu budur.’ dedi.

MUHARREM İNCE’DEN YANIT GELDİ

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret çağrısını karşılıksız bırakmayan Muharrem İnce ise Gazeteci Candaş Tolga Işık’a yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nun kendisinin ağabeyi olduğunu belirtti ve ‘Memnuniyetle görüşür, konuşurum.’ ifadelerini kullandı.

İNCE’YE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKLİF EDİLECEK İDDİASI

Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasında gerçekleşmesi beklenen görüşme çok sayıda iddiayı da beraberinde getirdi. Yaşanan gelişmelerin ardından Ankara kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanmaları durumunda Muharrem İnce’yi Milli Eğitim Bakanı yapmayı teklif edeceği iddiası yer almaya başladı.