Slavia Prag nasıl bir takım? Fenerbahçe, Slavia Prag'ı yenebilir mi?

TAKİP ET

UEFA Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakibi Slavia Prag oldu. Bu kapsamda Slavia Prag'ın nasıl bir takım olduğu, kadrosunda kimlerin bulunduğu, Fenerbahçe-Slavia Prag maçının ne zaman oynanacağını merak konusu oldu. Peki Slavia Prag'ın kadrosunda kimler var? Slavia Prag nasıl bir takım? İşte Slavia Prag ile ilgili detaylar...

Reklam
Reklam

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi play off turundaki rakibi Slavia Prag oldu. UEFA Konferans Ligi'nde Çekya'yı temsil edecek olan Slavia Prag 1892 yılında kuruldu. Bu kapsamda Slavia Prag'ın nasıl bir takım olduğu merak edildi. Peki Slavia Prag kadrosunda hangi futbolcular var? Slavia Prag nası bir takım?

Fenerbahçe, Slavia Prag'ı yenebilir mi?

Ülkemizi UEFA Konferans Ligi'nde temsil edecek olan Fenerbahçe'nin rakibi Slavia Prag oldu. Fenerbahçe'nin güçlü ve köklü bir takım olan Slavia Prag'a yenilip yenilmeyeceği merak edildi.

Avrupa'nın en köklü takımlarından biri olan Slavia Prag, 1892 senesinde kuruldu. Sparta Prag ile ülkesinin en iyi takımı olan Prag ekibi, kendi ülkesinde birçok şampiyonluk gördü.

En fazla gol atan Milan Skoda

Slavia Prag, güçlü kadrosu ve başarılı teknik direktörüyle üç sezondur şampiyonluğu görüyor. Kadronun efsane isimlerinden  biri de Milan Skoda. Takımın yıldızı olan Skoda 2019/2020 ve 2020/2021 sezonunda Çaykur Rizespor'da oynamış, uzun yıllar Slavia Prag forması giymiştir. Milan Skoda Prag'ta 214 maçta 77 gol atarak kulübün efsaneleri arasına girmeyi başardı.

Son 3 yıldır şampiyon 

Sparta Prag'ın ezeli rakibi olan Slavia Prag, sezonu 12 puan farkla yenilgisiz tamamlayarak şampiyon olmuştu. Bu sezon da 47 puanla lider durumda olan Slavia Prag'ı, 44 puan ile Viktoria Plzen ve 42 puanlı Sparta Prag takip ediyor. Slavia Prag son 3 sezondur şampiyonluğu kimseye bırakmadı. 

Stadyum kapasitesi 19.370

Maçlarını 19.370 seyirci kapasiteli Sinobo Stadyumu'nda düzenleyen Çekya ekibi ülkenin en büyük stadına sahiptir.

Nicolae Stanciu

Slavia Prag'ın kadrosunda en çok dikkat çeken isim Nicolae Stanciu oluyor. Futbolcunun adı Galatasaray ile de duyulmuştu.

Jindrich Trpisovsky

Son 3 sezondur şampiyon olan Slavia Prag, 3 şampiyonluğa da Jindrich Trpisovsky ile ulaştı. 1976 doğumlu başarılı antrenör 2015-2017 tarihleri arasında  Slovan Liberec’i çalıştırdı.

slavia prag fenerbahçe uefa konferans ligi Fenerbahçe Konferans Ligi