Soğuk havalar balık fiyatlarını uçurdu

TAKİP ET

Samsun'da balıkçılar, hava şartlarında yaşanan olumsuzlukların balık fiyatlarını arttırdığını belirtti.

Reklam
Reklam

Karadeniz’in balık ambarlarından olan Samsun’da etkisini gösteren soğuk havalar sebebiyle ve etkili olan fırtınayla birlikte balık fiyatlarında artış yaşandığı belirtildi. Teknelerin açılamadığı ve balık çeşitliliğinde azalma yaşandığı aktarıldı.Fırtına sebebiyle  ve bolluğunda azalma yaşandı.
“HAVALAR SOĞUK GİDERSE FİYATLAR DAHA DA ARTABİLİR”
Uzun süredir balıkçılıkla uğraşan esnaflardan Onurcan Köse, “Havalar soğudu, yakıt fiyatları da arttı. Balıkçı kayıklarının çoğu denize açılamadı. Bu olumsuzluklara rağmen fiyatlar yine de uygun. Hamsi kilo 25, mezgit 20, istavrit 25, barbun 20, somon 70, levrek 90 ve çipura da 75 TL. Fiyatlar bizce gayet uygun. Havalar böyle giderse balık fiyatlarında artış olabilir. Bu fiyatlardan balık alıp, dondurucuya koyabilirler. Vatandaşlar en çok mezgit ve hamsi tüketiyor. 15-20 gün sonra sezon bitecek. Vatandaşlar sezon bitmeden mevsim balığı yemek istiyor. Hamsi ve istavriti dondurucuda saklayabilirler ama mezgidi saklayamazlar. Mezgit diğer balıklara göre daha nazik olduğundan dolaba girmez” dedi.

“GEÇEN HAFTAYA GÖRE FİYATLAR 5-10 TL ARTTI”
Balık fiyatlarında geçen haftaya oranla belirgin bir artış olduğunu aktaran balık satıcılarından esnaf İsmet Akpınar ise  Balık sezonunun iyi geçtiğini hala ucuz balık satabildiklerini aktardı.. Vatandaşlar en uygun protein olan balığa rağbet gösterdiklerini anlattı.Balık çeşitlerinden mezgit, hamsi ve istavritin en bol satılan balık olduğu ve bu balıkların hem bol hem de ucuz olduğundan daha çok tüketildiği söylendi.Zamlı balık fiyatlarında hava şartları ve yakıt fiyatlarının etkili olduğu aktarılırken geçen hafta 15 TL olan mezgit ve barbun bu hafta 20 TL, 20 TL olan hamsi 25 TL ve 20 TL olan istavritin fiyatı da 25 TL’ye çıktığı söylendi.

 

Balık Zam